14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleStiai ca bicicleta fitness ofera aceste 10 beneficii decisive asupra sanatatii?

Stiai ca bicicleta fitness ofera aceste 10 beneficii decisive asupra sanatatii?

Daca ceaiurile si pastilele de slabit sau dietele miraculoase te-au lasat “cu ochii in soare”, afla ca cea mai simpla si sanatoasa metoda de a “da jos” kilogramele in exces este activitatea sportiva. Tocmai de aceea, milioane de persoane din lumea intreaga folosesc zilnic o bicicleta fitness pentru a pedala confortabil catre obiectivele pe care si le-au propus.

 

In cazul in care dai dovada de perseverenta si reusesti sa mentii o frecventa buna a antrenamentelor, in randurile de mai jos vei descoperi 10 beneficii subliniate de specialistii de la Sport-Mag.ro pe care ti le va aduce bicicleta fitness.

 

1. Printre cele mai bune antrenamente cardio

Alergarea nu este singura metoda sportiva care te poate ajuta sa iti imbunatatesti sistemul cardiovascular, motiv pentru care foarte multe persoane se orienteaza catre o bicicleta fitness. Exercitiile pe acest aparat iti vor permite sa imbunatatesti parametrii cardiovasculari fara a suprasolicita organismul cu efort de mare intensitate.

 

2. Dezvolta musculatura

Miscarile din timpul pedalarii antreneaza majoritatea grupelor musculare din partea inferioara a corpului, iar bicicleta fitness iti permite sa ajustezi rezistenta la pedalare pentru a putea creste sau descreste dificultatea exercitiilor. In acest fel, vei putea alege sa tonifiezi musculatura sau chiar sa maresti forta respectivelor segmente ale corpului. Pe langa musculatura picioarelor si a fundului, rutinele frecvente pe bicicleta fitness iti vor antrena si muschii abdominali, iar aceasta iti va aduce mai multa putere si un echilibru mai bun.

 

3. Topirea tesutului adipos

Fiindca bicicleta fitness poate fi folosita atat la antrenamente de forta, cat si cardiovasculare, arderea caloriilor se va produce in ritm accelerat. Din aceasta perspectiva, folosirea frecventa a acestui aparat fitness nu numai ca va topi depozitele de grasime, dar va intari si tonifia musculatura. Daca 15-20 de minute de pedalare moderata in fiecare zi iti vor permite sa mentii o greutate corporala anume, tot ce depaseste aceasta solicitare va conduce catre dezvoltarea armonioasa a corpului.

 

4. Risc redus de accidentare

Dat fiind faptul ca talpile tale nu se desprind de pedale pe durata antrenamentelor, impactul asupra articulatiilor va fi extrem de redus, scazand riscul de accidentare pana la valori minime. Alergarea, sariturile sau urcarea treptelor implica riscul de suprasolicitare a gleznelor si genunchilor, insa pedalarea va afea ca efect chiar intarirea acestora.

 

5. Imbunatatirea mobilitatii

Pedalarea contribuie la cresterea mobilitatii articulare, motiv pentru care genunchii, gleznele si articulatiile soldurilor tale vor profita din plin de exercitiile pe bicicleta fitness.

 

6. Antrenamente simple si confortabile

Bicicleta fitness poate fi folosita eficient atat de incepatori, cat si de sportivii de performanta. Plaja de exercitii oferita este deosebit de vasta, iar majoritatea modelelor de bicicleta fitness permit ajustarea precisa a rezistentei la pedalare. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi exercitiile in functie de conditia fizica pe care o ai si de obiectivele pe care ti le propui. Pe langa utilizarea facila, confortul asigurat de folosirea unei biciclete stationare in propria locuinta este excelent: vei putea exersa in fata televizorului fara sa iti pese de vestimentatie.

 

7. Accesibilitate

Evident, vremea de afara nu te va impiedica vreodata sa folosesti bicicleta fitness din dormitorul sau livingul tau. Daca antrenamentele cardio precum alergarea sau urcarea si coborarea treptelor din parc necesita vestimentatie adecvata temperaturii si eventualelor zile ploioase sau cu vant puternic, bicicleta fitness de acasa va oferi numai conditii excelente de antrenament.

 

8. Imbunatatirea starii de spirit

Multe persoane sustin ca au o stare de spirit mult mai buna dupa antrenamentele pe bicicleta fitness, iar motivul este ca stresul si tensiunile acumulate de-al lungul zilei vor disparea cu ajutorul activitatii sportive. In plus, oxigenarea buna a tuturor organelor din corp te va umple de energie si iti va relaxa mintea.

 

9. Picioare si fund sculptate perfect

Sigur ai avut momente in care ai admirat picioarele si posteriorul unui ciclist, in special vara, cand se poate observa clar cum “lucreaza” musculatura in timpul pedalarii. Ei bine, afla ca exercitiile pe bicicleta fitness au exact acelasi efect, astfel incat acestea vor solicita gambele, coapsele si muschii fundului, sculptand aceste zone pana la perfectiune.

 

10. Sanatate, ca-i mai buna decat toate!

Exercitiile efectuate in mod regulat pe biciclta fitness nu numai ca te vor ajuta sa slabesti si sa iti dezvolti armonios musculatura, ci iti vor si imbunatati starea generala de sanatate. Pedalarea imbunatateste functionarea sistemului cardiovascular, protejandu-te de afectiuni grave si ducand la cresterea longevitatii.

Cele mai citite

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...

DIICOT a reținut doi suspecți la Pitești, pentru trafic de droguri

La data de 16 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au luat măsura...

Asigurări de sănătate: despăgubirile cresc cu 27% în 2023, potrivit UNSAR

Românii au accesat anul trecut, în baza asigurărilor voluntare de sănătate, servicii medicale în valoare de 458 milioane lei. Cifra este în creștere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă