Stevie Wonder şi Faith Hill vor aduce omagii muzicale la înmormântarea Arethei Franklin

Stevie Wonder, Jennifer Hudson şi cântăreaţa de muzică country Faith Hill vor susţine momente muzicale în semn de omagiu la ceremonia funerară organizată pentru Aretha Franklin pe 31 august la Detroit, anunţă Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.08.2018 - 18:03

Stevie Wonder a povestit că, alături de vocea lui Martin Luther King, vocea Arethei Franklin rămâne printre melodiile de neuitat din viaţa sa. Muzicianul s-a revăzut cu Franklin cu numai câteva zile înainte ca artista să moară,pregătind o piesă pe care spera să o cânte împreună: "Era o cântăreaţă incredibilă, şi-a lăsat amprenta pe fiecare gen muzical pe care l-a abordat. Fiecare cântăreţ a fost influenţat de interpretările sale. Şi îi va influenţa mereu pentru că vocea, emoţia, sinceritatea ei sunt de neuitat" a explicat Wonder.

Alături de el vor fi în faţa celor care se vor aduna la ceremonie nu doar Jennifer Hudson şi Faith Hill, ci şi Chaka Khan, Ron Isley, Fantasia şi Yolanda Adams.

O mare biserică din Detroit a dezvăluit că plănuieşte să aducă la înmormântare un şir de maşini Cadillac roz. Franklin a cântat despre o călătorie fericită cu un Cadillac roz în piesa ei din 1985 "Freeway of Love".

Aretha Franklin a murit la 76 de ani. Ceremonia funerară este programată vineri, 31 august, la Greater Grace Temple, din Detroit, arena cu 4.000 de locuri unde, în 2005 au fost prezentate şi omagiile la înmormântarea activistei pentru drepturile civile, Rosa Parks. Mii de americani sunt aşteptaţi să treacă prin faţa sicriului depus la Muzeul de Istorie Afro-Americană.

Franklin a câştigat de 18 ori premiul Grammy, în repertoriul său numărându-se piese ca "Respect" sau "Chain of Fools". Tatăl ei a fost pastor la New Bethel Baptist Church pentru mai bine de trei decenii iar Aretha Franklin s-a format ca muziciană în corul bisericii.

Cântăreaţa s-a născut în Memphis, Tennessee, dar a crescut în Detroit, oraş cu care a păstrat o legătură strânsă pe tot parcursul vieţii.

Detroit news media on Thursday reported plans by Greater Grace Temple church leaders to bring in dozens of pink Cadillacs to line the streets for next Friday’s service. Franklin sang about cruising joyously in a pink Cadillac in her 1985 hit “Freeway of Love.”

Comentarii