Stephen King a vândut unor adolescenţi drepturi de ecranizare pentru 1 dolar

Scriitorul Stephen King le-a permis unor fani adolescenţi din sudul Ţarii Galilor să transpună în film una dintre poveştile sale şi a cerut drepturi de autor de 1 dolar, potrivit The Guardian.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.10.2018 - 11:57

Tinerii din Tredegar, aflat în zona Blaenau Gwent, vor petrece următoarele luni lucrând la scenariu, înainte de a filma povestea, "Stationary Bike", în oraş şi în afara acestuia. 

Ei nu au voie să facă profit de pe urma filmului, dar speră să fie proiectat în festivaluri şi să-i trimită lui King o copie, aşa cum prevede înţelegerea. 

Membrii din Academia de Film Balenau Gwent, care este susţinut de programul "Children in Need" de la BBC, au decis să-i scrie lui King în timp ce căutau distribuţia pentru proiect. 

Kevin Phillips de la Green Valley Film Productions, care îi va ajuta pe adolescenţi să facă filmul, a spus că reprezentanţii scriitorului au revenit în 24 de ore cu explicaţii despre cum ar putea intra în posesia drepturilor pentru poveste. 

"Au fost fantastici", a spus el. "În câteva zile, contractul a fost semnat şi am trimis un dolar în Statele Unite". 

Alfie Evans, în vârstă de 16 ani, şi Cerys Cliff, 14 ani, lucrează la scenariu şi au distribuit un actor local pentru rolul principal. 

Kevin Phillips va regiza filmul şi speră ca filmările să înceapă în apropierea Crăciunului. 

Povestirea lui Stephen King este despre un artist, Richard Sefkitz, care începe să pedaleze pe o bicicletă de fitness, într-un subsol al unei clădiri din New York pentru a reduce colesterolul. Pentru a scăpa de plictiseală, el şi-a cumpărat hărţi şi a stabilit o rută imaginară de la New York la Herkimer, în fiecare zi notând numărul de kilometri parcurşi. Dar pe măsură ce se apropia de ţinta lui, a început să aibă impresia că cineva l-a urmărit zilnic. 

Realizatorii filmului vor folosi culisele de la Little Theater din Tredegar pentur a amenaja subsolul, dar pot alege locaţii exterioare pentru filmări, inclusiv munţi şi păduri din zone post-industriale. 

Nu va fi primul film horror realizat recent în Tredegar. Prima producţie a Academiei, "Knight of the Blood Moon", a fost finalizată recent şi a fost descrisă ca "un festin sângeros" de către Philips. 

Adolescenţii din Tredegar beneficiază de o schemă numită "dollar baby" sub care elevilor li se permite să facă filme bazate pe opera lui Stephen King. 

Comentarii