15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleSoţia lui Woody Allen o acuză pe mama ei adoptivă de abuzuri...

Soţia lui Woody Allen o acuză pe mama ei adoptivă de abuzuri fizice şi psihice

Woody Allen a părăsit-o pe Mia Farrow în 1992, după o relaţie de 12 ani, pentru fiica adoptivă a acesteia dintr-un mariaj anterior Soon-Yi Previn, care pe atunci avea 21 de ani. Originară din Coreea de Sud, Soon-Yi Previn a fost adoptată pe când avea 5 – 7 ani (nu i se cunoaşte vârsta exactă) de Mia Farrow şi soţul ei de atunci, muzicianul André Previn.

Despărţirea dintre Mia Farrow şi Woody Allen s-a produs şi pe fondul unui scandal uriaş. Dylan Farrow, o altă fiică adoptivă a Miei Farrow, a afirmat că Woody Allen a abuzat-o sexual pe 4 august 1992, când avea şapte ani, în casa de la ţară a mamei sale adoptive. La începutul acestui an, Dylan, în vârstă de 32 de ani, a declarat în timpul primului său interviu televizat pe acest subiect că îşi doreşte ca regizorul să fi fost pus sub acuzaţie pentru că a abuzat-o sexual când era minoră.

Cazul a fost atunci în atenţia oficiului pentru protecţia copilului din Yale şi a celui din New York, însă ambele instituţii au concluzionat că Dylan nu a fost molestată sexual. În schimb, autorităţile au spus că Dylan era un copil vulnerabil şi a fost instruită să spună o poveste de mama sa, foarte furioasă din cauza separării de Woody Allen.

De altfel, Moses, frate al lui Dylan, a povestit că a fost martor la momentele în care Mia Farrow încerca să o convingă pe fetiţă că a fost abuzată sexual de tatăl ei.

De asemenea, cineastul nu a fost niciodată pus sub acuzaţie.

În noul interviu acordat de Soon-Yi Previn site-ului Vulture.com, aceasta spune că declaraţiile lui Dylan Farrow sunt false. Totodată, Previn a vorbit despre abuzurile la care a supus-o mama sa adoptivă, Mia Farrow. Subliniind că suferă de dislexie – dificultatea de a scrie, citi şi pronunţa -, aceasta a povestit că actriţa obişnuia să o pălmuiască şi să o bată cu o perie de păr. De asemenea, obişnuia să o ţină atârnată cu picioarele în sus pentru că citise undeva că afluxul de sânge din creier o poate face mai deşteaptă.

Un purtător de cuvânt al familiei actriţei a declarat după acest interviu că afirmaţiile lui Previn sunt false. În apărarea mamei sale a vorbit şi Ronan Farrow, un jurnalist care a contribuit la dezvăluirea mai multor scandaluri de la debutul mişcării #MeToo, împotriva hărţuirilor sexuale.

Mia Farrow a avut 11 copii, patru biologici şi şapte adoptaţi, iar Dylan şi Moses au fost înfiaţi iniţial de Mia Farrow ca mamă singură. După ce a început relaţia cu Woody Allen, regizorul i-a adoptat şi el pe Dylan şi Moses.

În vârstă de 73 de ani, Mia Farrow a jucat în peste 50 de filme şi a câştigat numeroase premii, inclusiv un Glob de Aur, pentru rolul din “Guns at Batasi” (1964). De asemenea, este ambasador al bunăvoinţei din partea UNICEF. În anul 2008, publicaţia Time a inclus-o pe lista celor mai influenţi oameni din lume.

 

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă