10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleSoluții dezinfectante esențiale pentru noul an școlar

Soluții dezinfectante esențiale pentru noul an școlar

Iată ce alternative găsești și ce ar trebui să știi despre fiecare în parte.

Gelul dezinfectant de mâini ar trebui să fie nelipsit din ghiozdanul copilului tău, cu atât mai mult în condițiile generate de noul coronavirus. Înainte de a alege un dezinfectant maini pentru cei mici, asigură-te că produsul pe care vrei să-l cumperi sau să-l comanzi online este unul avizat de Ministerul Sănătății.
 
Gelurile dezinfectante conțin alcool în diferite concentrații, așa că ar fi ideal să te orientezi către acele produse care asigură și hidratarea pielii, cum ar fi cele cu aloe vera sau glicerină, mult mai blânde cu mâinile sensibile ale copiiilor.
 
Vei vedea că găsești o mulțime de variante de flacoane potrivite pentru a fi puse în buzunar sau în ghiozdan, începând de la 40 ml, potrivite pentru elevii claselor primare, și până la 100 ml, pentru liceeni, care pot purta un ghizdan mai mare.
 
Produsele de igienizare a mâinilor sunt indispensabile la școală în general, dar cu atât mai mult în plină pandemie. Pentru a economisi, îți recomandăm să cauți pachete avantajoase care conțin mai multe produse de același fel (de exemplu, pachete de 5 sau 10 flacoane de gel dezinfectant) sau mai multe produse dezinfectante pentru mâini din aceeași gamă, cum ar fi pachetele compuse din geluri dezinfectante și șervețele antibacteriene.

Șervețele umede antibacteriene/dezinfectante

Pe lângă formulele sub formă de gel, la fel de utile sunt și servețelele cu rol antibacterian sau dezinfectant pentru mâini. Unele din aceste tipuri de șervețele pot fi folosite atât pentru dezinfectat mâinile, cât și pentru suprafețele sau obiectele cu care copilul intră în contact la școală.
 
Chiar dacă școala asigură dezinfectarea suprafețelor, e bine ca în fiecare dimineață să-și curețe singur banca, scaunul din clasă și alte obiecte pe care le folosește, cum ar fi telefonul sau mânerele dulapului său din clasă.
 
Ca pentru orice dezinfectant, citește eticheta să vezi pe ce suprafețe este sigură utilizarea tipului de șervețele ales și dacă necesită sau nu clătire după utilizare. Găsești produsul în mai multe variante, de la 15 la 72 de bucăți. Indiferent că alegi varianta mică sau mare, amintește-i copilului să închidă bine pachetul pentru ca soluția activă să nu se evapore.

Dezinfectant pentru rufe și încălțăminte
 
Soluțiile dezinfectante pentru rufe și încălțăminte sunt extrem de utile pentru igienizarea articolelor pe care copiii le poartă la școală.
 
Cum cei mici stau încălțați cel puțin 6 ore, poți folosi regulat o soluție dedicată încălțămintei pentru a o menține curată, proaspătă și dezinfectată. De-a lungul unei zile, cei mici intră în contact cu o mulțime de suprafețe. După o purtare, hainele ar trebui să ajungă direct în mașina de spălat, în care adăugăm dezinfectantul pentru rufe în compartimentul dedicat balsamului de rufe.
 
Acest tip de dezinfectant are multiple roluri. În primul rând, contribuie la distrugerea microbilor, virusurilor, bacteriilor și a ciupercilor. În al doilea rând, asigură eliminarea mirosului neplăcut generat de transpirație pe hainele de zi, de bacterii ori ciuperci pe lenjerie.
 
Înainte de începerea școlii, ar fi bună o repetiție prin care fiecare membru al familiei să demonstreze că știe cum se folosește corect un gel dezinfectant de mâini pornind de la tehnica de curățare a mâinilor recomandată de OMS, dar și cum se utilizează corect celelalte produse dezinfectante. Și, desigur, citiți întotdeauna cu atenție instrucțiunile de utilizare de pe eticheta produsului ales.

Cele mai citite

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă