13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleȘoc în lumea muzicală: Un cântăreț controversat a anunțat că are HIV

Șoc în lumea muzicală: Un cântăreț controversat a anunțat că are HIV

Artistul travestit a făcut această dezvăluire duminică seară prin intermediul unui mesaj publicat pe contul său de Instagram în care a precizat că a fost obligat să facă acest anunţ public în urma ameninţărilor formulate la adresa sa de un fost iubit, informează DPA.

“Sunt seropozitiv de mulţi ani. Acest detaliu este de fapt irelavant pentru public, dar un fost iubit m-a ameninţat că va face publică această informaţie de natură privată, iar eu nu voi oferi niciodată cuiva dreptul de a mă speria şi de a-mi influenţa viaţa din cauza acestui lucru”, a scris cântăreţul austriac în mesajul său online.

Conchita Wurst, în vârstă de 29 de ani, a mai spus că a primit tratament medical imediat după diagnosticare, că sarcina virală din organismul său se află de mulţi ani sub nivelul de detectare şi că, din acest motiv, nu poate să transmită virusul altor persoane.

“Sper să ofer curaj altor oameni şi să fac astfel încă un pas în lupta împotriva stigmatizării persoanelor care, din cauza propriilor comportamente sau ale altora, au ajuns să fie infectate cu HIV”, a adăugat artistul.

Conchita Wurst – numele de scenă al cântăreţului travestit Tom Neuwirth – a câştigat pentru Austria ediţia din 2014 a concursului Eurovision cu cântecul “Rise Like a Phoenix”.

În mesajul său de duminică seară, Conchita Wurst a spus că a decis în trecut să nu facă public faptul că este o persoană seropozitivă pentru a-şi proteja familia de publicitatea adusă de o astfel de dezvăluire şi “de asemenea, pentru că o astfel de informaţie este relevantă în principal pentru acei oameni pentru care contactul sexual reprezintă o posibilitate”.

“Să îţi anunţi singur homosexualitatea e mai bine decât atunci când un terţ o anunţă în locul tău! Pentru fanii mei: informaţia despre statutul meu de persoană pozitivă cu HIV poate că este nouă pentru voi – însă starea mea de sănătate nu e o noutate. Din punct de vedere medical sunt bine şi sunt mai puternică, mai motivată şi mai eliberată ca niciodată. Vă mulţumesc pentru sprijinul vostru”, a adăugat Conchita Wurst, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă