9.8 C
București
vineri, 15 octombrie 2021

Sharapova a rememorat greutățile din 2016

Maria Sharapova, fostul număr unu mondial din tenisul feminin, și-a reamintit groaza cu care a trebuit să dezvăluie întregii lumi că a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă în 2016, spunând că încercarea a transformat-o într-o luptătoare.

Sharapova a fost suspendată din cauza testării pozitive la meldonium, o substanță care îmbunătățește fluxul sângelui, fiind fabricată doar în Rusia și statele baltice la acea vreme.

Fosta campioană a motivat că a folosit mildronat, care conține meldonium, mai degrabă pentru sănătatea generală, din cauza unui deficit de magneziu, decât pentru îmbunătățirea performanțelor sportive, adăugând că a luat-o la sfatul unui medic rus înainte de a fi considerată ilegală.

Reamintindu-și momentele în care a fost anunțată suspendarea, blonda în vârstă de 33 de ani a declarat pentru Movistar: „Este foarte greu să te confrunți cu întreaga lume și să recunoști că ai greșit. M-am simțit foarte vulnerabilă. Voiam să fiu respectată și luptam pentru ceea ce consideram drept și pentru reputația mea. În acele momente am fost eu, am fost o luptătoare”.

Declarațiile rusoaicei fac parte dintr-un documentar despre viața sa, intitulat „The Point”, care a avut premiera săptămâna trecută.

Ultima oră
Pe aceeași temă