8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleSfaturi in alegerea produselor de beauty potrivite pentru tine

Sfaturi in alegerea produselor de beauty potrivite pentru tine

Cea mai simpla si rapida metoda de achizitionare a produselor de ingrijire personala, make-up sau stilizare este prin intermediul magazinelor online. Insa, in acest caz, lipseste un factor important, de care avem parte in magazinele fizice, cel de incercare, mirosire si testare a produselor.

Astfel ca, ne-am gandit ca ar fi o idee buna sa va ajutam cu cateva sfaturi in alegerea unor produse de beauty potrivite, in functie de anumiti factori, aspecte legate de propriul corp si alte considerente, care ar facilita cumparaturile din mediul online. Pentru a descoperi cele mai noi si bune produse de beauty la ora actuala, dar si alte aspecte legate de moda si frumusete, intra pe Foxi.ro, pentru topuri, recomandari si idei.

Alegere produse de ingrijire a corpului

Lotiuni, creme, geluri de dus, uleiuri de corp si multe alte minunatii asteapta sa fie incercate si apreciate. Insa ce ne facem atunci cand suntem in fata unei pagini pline cu creme si lotiuni de corp, si nu stim care este cea mai potrivita pentru noi. Un prim pas este acela de a ne ghida in functie de parerile celorlalte cumparatoare. Exista sansa sa gasesti persoane cu acelasi tip de piele si cu aceleasi nevoi ca ale tale, si astfel este mult mai simplu sa alegi ceva bun pentru tine.

Insa, daca acest lucru nu este posibil, iti recomandam sa alegi produse de beauty pentru cerintele actuale ale corpului tau. Spre exemplu, alege o crema de corp cu un factor ridicat de hidratare in timpul iernii, atunci cand, indiferent de tipul de piele, aceasta are nevoie de o ingrijire delicate si hidratare din plin. Vara pielea are nevoie de un plus de hidratare si regenerare dupa ce a stat la soare ore in sir. In acest sens, opteaza pentru lotiuni infuzate cu uleiuri naturale de nuci de Macadamia, migdale, extract din frunze de masline, cocos etc.

Daca ai pielea sensibila, cu probleme, orienteaza-te intotdeauna spre sectiunea cu produse din gama dermato-cosmetice. Acestea sunt create special pentru a ingriji cu atentie pielea, multe nu au parfum, sunt non-comedogenice si hipoalergenice, cu substante active de reparare si regenerare a pielii. Multe magazine online de produse de beauty ofera solutii de ingrijire din ingrediente naturale, cu formula vegana, ideale daca urmezi acest stil de viata sau daca vrei sa te tii departe de ceea ce gasesti, de regula, in comert.

Citeste intotdeauna cu atentie pentru ce tip de piele se adreseaza lotiunea sau crema de corp, iar daca ti se pare ciudat unul dintre ingrediente, nu ai auzit de el pana atunci, poti face o cautare rapida pe Google pentru a stii daca iti provoaca alergie sau iti poate inrautati unele probleme pe care le ai cu pielea corpului.

Alegere produse de ingrijire a tenului

Indiferent ca o crema este populara pe Instagram sau este recomandata de celebritati, intotdeauna alege doar ceea ce se potriveste tipului tau de ten. O crema sau un ser de fata alese in mod nepotrivit, pot duce la probleme sau la agravarea celor existente. Iti recomandam sa investesti in produse de beauty pentru ingrijirea tenului, aspectul fara imperfectiuni si cat mai natural al tenului, conferind incredere in sine si o baza minunata pentru orice tip de fond de ten.

Recomandam indreptarea atentiei spre creme sau seruri cu acid hialuronic si colagen, menite sa incetineasca semnele de imbatranire a pielii, sa fi utilizate dupa varsta de 26-30 ani. O ingrijire a pielii din timp, este mult mai benefica pe termen lung, decat aplicarea unor astfel de creme pe un ten care are deja multiple riduri adanci.

Nu uita de achizitionarea cremelor pentru ten cu SPF cu valori de cel putin 30. Poti alege o astfel de crema care contine pigmenti de culoare, pentru a uniformiza pielea tenului, in zilele cand nu ai chef de un machiaj elaborat sau in zilele calduroase de vara, atunci cand orice tip de make-up se simte foarte greu pe fata. Aplica astfel de produse de beauty cu SPF indiferent de vreme si anotimp, pentru a proteja pielea impotriva imbatranirii premature, petelor si altor afectiuni.

Alegerea produselor de ingrijire a parului

In ceea ce priveste produsele de beauty pentru ingrijrea parului, alegerea celor potrivite poate fi uneori intimidanta, avand in vedere gama larga de masti, seruri, tratamente, sampoane si balsamuri. In cazul in care te bucuri de un par normal, fara tendite foarte mari de uscare sau de ingrasare, atunci un sampon, balsam si o masca de regenerare, aplicat de 1-2 ori pe luna sunt suficiente. Alege produse din gama profesionala, daca iti doresti rezultate rapide si o ingrijire mai atenta a parului.

In cazul celor care se confrunta cu un par gras, este nevoie de produse care sa absoarba excesul de sebum, sa curete in profunzime scalpul, dar in acelasi timp sa-l hidrateze optim, pentru a-l mentine echilibrat pentru mai mult timp. Nu uita, ca un scalp deshidratat, va duce la productia de si mai mult sebum, in incercarea de a mentine pielea capului hidratata.

Parul uscat are nevoie de cea mai atenta si constanta ingrijre, fiind cel care se deterioreaza extrem de rapid, iar aplicarea de produse de beauty de vopsit sau de stilizat, il agreseaza pe termen lung si duc la un aspect neingrijit si deloc estetic. Investeste in produse precum masti hidratante, de regenerare, balsamuri cu uleiuri naturale, sampoane blande, fara parabeni, hipoalergenice si cu ingrediente active (keratina, aloe vera, ulei de ricin, ulei de rozmarin, ulei de avocado, etc.) pentru hranirea firului de par de la radacina.

Alegere produse de make-up

Majoritatea make-up artistilor recomanda investirea unor sume mai mari de bani in fond de ten, baza de machiaj si produse de contur, cu cheltuieli mai mici in ceea ce priveste mascara, ruj, blush sau iluminator.

Fondul de ten si baza de machiaj sunt considerate cele mai importante produse de beauty pentru machiaj, pentru ca sunt aplicate direct pe piele, formand cadrul pentru aplicarea restului de produse. Alege un fond de ten cu rezistenta indelungata si un finish mat daca ai tenul mixt sau gras, pentru a fi sigura ca machiajul rezista si ramane in stare buna si dupa cateva ore de munca sau plimbari. Pentru tenul uscat, fondurile de ten hidratante, cu efect iluminator sunt cele mai potrivite, menite sa uniformizeze tonul pielii, insa fara sa o incarce sau deshidrateze.

In ceea ce priveste mascara, blush, iluminator, fard de ochi, ruj, acestea se schimba in mod constant, in functie de stare sau de ce fel de rezultate vrei sa obtii, de aceea este bine sa nu investesti foarte mult bani, intr-un rimel pe care oricum trebuie sa-l inlocuiesti in cel putin 3 luni de la deschidere, pentru a evita infectiile sau alte afectiuni ale ochilor. Daca iti place sa ai o colectie de make-up cat mai variata, poti opta pentru variante mini-size sau travel, mai accesibile, daca vorbim de branduri premium, pentru a putea experimenta in voie, cu cat mai multe texturi si culori, un exemplu fiind rujurile si lip-gloss-urile.

Am vazut care sunt sfaturile venite din partea specialistilor, in ceea ce priveste alegerea produselor de beauty. Nu ezita sa investesti mai multi bani intr-o crema de fata si un fond de ten, fiind esentiale pentru ca pielea ta sa fie mentinuta sanatoasa si sa arate bine pe tot parcursul zilei. Parul, indiferent de ce tip este, are nevoie din cand in cand de aplicarea de masti si tratament, mai ales dupa vara si iarna, anotimpuri in care firul de par tinde sa se usuce si sa se deterioreze mai rapid. Intotdeauna asculta de corpul tau, acesta iti va spune ce ii face bine si ce nu, prin diferite semne vizibile sau reactii. Care sunt pasii tai in alegerea unui produs de ingrijire sau machiaj?

Cele mai citite

Germania arestează trei persoane suspectate că au colaborat cu serviciile secrete chineze

Trei germani au fost arestați sub suspiciunea că au colaborat cu serviciile secrete chineze. Se pare că aceștia au predat tehnologie care ar putea...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Udinese va fi antrenată de un fost campion mondial

Fostul internaţional Fabio Cannavaro este noul antrenor al formației italiene Udinese, echipă care în acest moment se luptă pentru salvarea de la retrogradarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă