8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleServicii funerare intrebari si raspunsuri pentru clienti

Servicii funerare intrebari si raspunsuri pentru clienti

Nu dorim nimănui să fie familiarizat cu serviciile funerare. Iar asta deoarece apelăm la aceste firme doar în momente îndurerate din viața noastră. Cu toate acestea, avem nevoie de serviciile de pompe funebre și cu siguranță se dovedesc a fi de mare ajutor în acele momente în care vestea tristă a morții unei persoane este atât de greu de digerat.

Dacă nu ai mai apelat niciodată la o firmă de servicii funerare, este foarte probabil să ai o mulțime de curiozități și întrebări. De aceea am decis să venim cu un articol informativ cu cele mai frecvente întrebări, pentru care oferim desigur și răspunsuri, despre serviciile funerare.

 

Când trebuie să contactezi o firmă de servicii funerare
Moartea unui om este marcată de regulă de foarte multă durere. Întreaga familie și toți cei apropiați suferă în urma pierderii unei persoane dragi, însă cu toate acestea, este de datoria lor să înceapă imediat și pregătirile pentru ceremonia de înmormântare.

Dacă decesul este cauzat de o boală îndelungată și chinuitoare, probabil că familia s-a pregătit din timp, cel puțin parțial, pentru înmormântare. Sunt însă și decese care ne iau prin surprindere, iar asta deoarece nimic nu prevedea un astfel de moment.

Tradiția spune că ceremonia de înmormântare trebuie să aibă loc la 3 zile după deces, un timp destul de scurt pentru a organiza un eveniment atât de complex precum este o înmormântare. De aceea, recomandarea noastră este să apelezi imediat o firmă de servicii funerare nonstop.

Așa cum spuneam, astfel de tragedii se întâmplă atunci când ne așteptăm mai puțin, deci poate și la miez de noapte. Drept urmare, alegerea unei firme de servicii funerare nonstop se va dovedi a fi de mare ajutor. Aceștia vor trece la treabă în secunda imediat următoare, astfel încât întregul eveniment să poată fi organizat ca la carte.

 

Cum să alegi sicriul
De regulă, firmele mari și serioase de pompe funebre îți vor prezenta o ofertă destul de diversificată astfel încât să poți face o alegere în funcție de bugetul de care dispui dar și de preferințele proprii. Alegerea sicriului reprezintă un pas important pentru organizarea înmormântării.

Unele persoane își manifestă dorințele înainte de a deceda, iar acestea ar trebui respectate cu strictețe dar și în limita posibilităților. Există sicrie de lux dar și sicrie din gama economica. Alegerea îți aparține în totalitate iar bugetul tău va cântări suficient de mult în această alegere.

 

Este îmbălsămarea necesară, sau nu?
Este o întrebare pe care cei care lucrează în domeniul de servicii funerare o întâlnesc frecvent. Este așadar recomandată solicitarea acestui serviciu?

Noi recomandăm acest serviciu cel puțin din punct de vedere al igienei. Serviciul de îmbălsămare este realizat pentru a conserva trupul persoanei decedate, astfel încât în cele trei zile de priveghere persoana decedată să aibă o imagine onorabilă.

 

Cât de scump este să organizezi o ceremonie de înmormântare?
Poate că nu putem spune exact cât costă să organizezi întreaga ceremonie de înmormântare, însă cu siguranță nu este deloc ieftin.

Trebuie însă de precizat faptul că statul oferă un ajutor de înmormântare atunci când persoana decedată este pensionară, lucrează sau este asigurată. Se mai oferă ajutor de înmormântare și pentru persoanele coasigurate și pentru înmormântarea membrilor familiei acestora.

Ajutorul de înmormântare conform legii aprobate in 2019 este de 5.163 lei. Detalii despre ajutorul de înmormântare regăsești aici.

Atunci când îți alegi firma de pompe funebre cu ajutorul căreia să organizezi ceremonia de înmormântare a persoanei decedate, ar trebui să te interesezi dacă aceasta îți oferă suport pentru obținerea ajutorului de înmormântare. Există unele firme de pompe funebre care oferă servicii funerare pe baza ajutorului de înmormântare, ceea ce poate fi foarte avantajos.

Funerare Alexandru, firma de pompe funebre din sectorul 6, oferă atât pachete de servicii funerare la 0 lei pe baza ajutorului de înmormântare cat si pachete funerare Premium.

Serviciile oferite pentru orice pachet ales respecta cele mai înalte standarde de calitate.

Cele mai citite

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă