23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleSemnalul wireless poate fi folosit pentru a număra oamenii dintr-o încăpere

Semnalul wireless poate fi folosit pentru a număra oamenii dintr-o încăpere

Tehnologia creată de cercetătorii de la Universitatea din California permite aflarea numărului de oameni dintr-o încăpere, fără ca cel care face numărătoarea să se afle în încăperea respectivă.

În acest scop, se foloseşte un receptor care măsoară puterea semnalului wireless (RSSI) emis de un router wireless obişnuit. RSSI-ul va fi diferit în funcţie de numărul de oameni aflaţi într-o încăpere şi astfel se pot număr oamenii pe baza puterii măsurate a semnalului.

În acest stadiu, tehnologia funcţionează doar pentru măsurarea a cel mult 20 de persoane, însă oamenii de ştiinţă sunt încrezători că pot creşte capacitatea acesteia.

De asemenea, nu este o măsurătoare exactă, ci o estimare, însă o estimare destul de precisă. Conform cercetătorilor, rata de eroare este de plus sau minus două persoane.

Sistemul, care nu poate spune şi poziţia exactă a fiecărei persoane din încăpere, a fost realizat exclusiv cu componente care se găsesc în magazine şi ar putea fi realizat de oricine are o înţelegere de bază a funcţionării semnalelor wireless.

Oamenii de ştiinţă sunt încrezători că, pe măsură ce va fi rafinată, această tehnologie va avea o mulţime de aplicaţii în diverse domenii, de la zona comercială la cea militară.

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă