Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Semnalul wireless poate fi folosit pentru a număra oamenii dintr-o încăpere

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat o modalitate bazată pe măsurarea semnalului wireless pentru a număra oamenii aflaţi într-o cameră, chiar prin pereţi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.09.2018 - 09:21

Tehnologia creată de cercetătorii de la Universitatea din California permite aflarea numărului de oameni dintr-o încăpere, fără ca cel care face numărătoarea să se afle în încăperea respectivă.

În acest scop, se foloseşte un receptor care măsoară puterea semnalului wireless (RSSI) emis de un router wireless obişnuit. RSSI-ul va fi diferit în funcţie de numărul de oameni aflaţi într-o încăpere şi astfel se pot număr oamenii pe baza puterii măsurate a semnalului.

În acest stadiu, tehnologia funcţionează doar pentru măsurarea a cel mult 20 de persoane, însă oamenii de ştiinţă sunt încrezători că pot creşte capacitatea acesteia.

De asemenea, nu este o măsurătoare exactă, ci o estimare, însă o estimare destul de precisă. Conform cercetătorilor, rata de eroare este de plus sau minus două persoane.

Sistemul, care nu poate spune şi poziţia exactă a fiecărei persoane din încăpere, a fost realizat exclusiv cu componente care se găsesc în magazine şi ar putea fi realizat de oricine are o înţelegere de bază a funcţionării semnalelor wireless.

Oamenii de ştiinţă sunt încrezători că, pe măsură ce va fi rafinată, această tehnologie va avea o mulţime de aplicaţii în diverse domenii, de la zona comercială la cea militară.

Comentarii

loading...