13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleSemineele decorative – eficiente termic sau doar pentru design?

Semineele decorative – eficiente termic sau doar pentru design?

Semineele au reprezentat, dintotdeauna, un simbol in casele romanilor. In foarte multe culturi, exista o serie de mituri legate de un semineu, iar in zilele noastre este atat de intalnit in casele romanilor, incat a devenit chiar motivul pentru care pretul acestora creste la vanzare.

Dincolo de functia evidenta, aceea de a oferi confort termic, semineele sunt o buna metoda de a oferi un design nou spatiului in care va fi amplasat. Daca in cazul caselor, achizitia unui semineu pe lemne nu este o problema, in ceea ce priveste montajul acestuia, a modelului de focar semineu sau a cosului de fum, ei bine, intr-un apartament de mici dimensiuni, multi prefera sa aduca armonie in locuinta cu un model decorativ.

 

 

Cum sa alegi cel mai bun semineu fals pentru locuinta ta?

Indiferent ca locuiesti in apartament sau intr-o garsoniera, oricand poti oferi un plus de caldura si design, cu ajutorul unui semineu fals. Desi ai putea crede ca acest model ofera strict un plus de rafinament si eleganta incaperii, nu ar trebui sa uiti faptul ca iti ofera si confort termic sporit, daca este ales in functie de dimensiunea incaperii.

Semineele decorative sunt realizate intr-o gama variata de dimensiuni si structuri, astfel incat sa te ajute sa obtii un confort termic sporit, fara a ocupa prea mult spatiu. Spre exemplu, PeFoc.ro iti ofera o gama variata de seminee decorative, printre care cele mobile, de perete, tip portal sau realizate dintr-o gama variata de materiale si culori.

Tot pentru apartament, o buna optiune de incalzire o reprezinta si semineele electrice, ce ofera avantajul de a incalzi mai intai obiectele din camera, care abia ulterior transmit caldura aerului, astfel aceasta mentinandu-se mai mult timp.

La fel de populare sunt si modelele cu rezistenta si ventilator, cu un principiu de functionare asemanator aerotermei sau uscatorului de par. Asltfel spus, rezistenta electrica devina incandescenta, aerul care trece prin aceasta se incalzeste, apoi este eliminat in incapere. Singurul dezavantaj este nivelul ridicat de zgomot.

In functie de locul in care vrei sa fie montat semineul, atat online, cat si in magazinele de specialitate, poti gasi modele pe colt, pe lungimea unuia dintre pereti sau incorporat. Daca spatiul este o problema, insa nu vrei sa renunti la confortul termic, si semineul suspendat reprezinta o buna solutie de incalzire pentru camerele de pana in 15 metri patrati.

Volumul camerei este principalul criteriu de care sa tii cont. Afli volumul camerei inmultind lungimea, latimea si inaltimea, apoi poti alege modelul de care ai nevoie. Spre exemplu, daca vrei sa incalzesti 1 metru cub cu ajutorul energiei electrice, sunt necesari aproximativ 50-60 W (watti). Trebuie mentionat ca, printre specificatiile produsului, este indicat si cati metri cubi poate incalzi respectivul dispozitiv.

Si functiile semineelor cantaresc mult in decizia de cumparare. De altfel, in cazul modelelor electrice, treptele de caldura sunt esentiale. Si termostatul este important, mai ales ca acesta te poate ajuta sa ai un consum energetic scazut, pentru ca in momentul in care temperatura din camera ajunge la nivelul dorit (setat), aparatul intra automat in stand by.

Siguranta este primordiala. Modelele actuale de seminee electrice au un sistem de siguranta modern, care permite prevenirea supraincalzirii, aparitia unui scurt-circuit si a unui incediu devastator.

Specialistii recomanda ca, inainte de a cumpara orice tip de semineu sa te informezi cu privire la consum si nevoile tale. De aceea, personalul calificat de la PeFoc.ro te asteapta in showroom pentru a te ajuta sa iti achizitionezi semineul care sa iti ofere confort termic, siguranta si efectul stilistic dorit.

 

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă