Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Școala de vară “GÂNDEȘTE VERDE, GÂNDEȘTE CURAT!” a rāsplātit cei mai buni copii din Prahova

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2019 - 12:02

Parcul Memorial “Constantin Stere” din Bucov a fost timp de patru zile gazda Școlii de vară “GÂNDEȘTE VERDE, GÂNDEȘTE CURAT!”.

Proiectul inițiat de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova se află deja la cea de-a 11 ediție şi nu ar fi putut să fie realizat fără sprijinul celor de Petrotel Lukoil Ploieşti.

Şcoala de vară “GÂNDEȘTE VERDE, GÂNDEȘTE CURAT!” nu reprezintă altceva decât modalitatea prin care APM Prahova, împreună cu Petrotel Lukoil Ploiești, răsplătesc eforturile depuse elevii câștigători ai concursului ”Gândește Verde, Gândește Curat”.

Anul acesta au fost desemnați câștigători elevii şcolii gimnaziale „Învățător Ion Radu” din Vadu Părului, comuna Albești Paleologu. Cei Cei 20 de copii au fost foarte încântaţi de programul pregătit pentru ei! Aceștia au renunțat la telefoanele mobile și la tablete și au petrecut clipe de neuitat în aer liber.


Într-o eră a tehnologiei, cu siguranță nu este uşor să pregăteşti un program care să-i atragă pe copii şi prin care aceştia să înveţe în joacă lucruri interesante, dar , așa cum ne-au obișnuit, organizatorii au reușit și în acest an să realizeze ceva deosebit.
”În cele patru zile de “eco-școală”, elevii au vizitat grădina zoologică și au aflat lucruri interesante despre animale și despre traiul acestora în libertate, comparativ cu cel din captivitate (de la dna biolog Dana Canari), au învăţat despre flora și fauna protejată din județul nostru (de la ecolog Crina Popa-APM Prahova), au participat la lecții de geologie și vulcanologie, alături de ing. geolog Doina Gheorghe (APM Prahova); de asemenea, elevii au vizitat casa ţărăneasca din incinta zoo, construită din lemn, in stil tradiţional românesc. Într-una din zilele de tabără, copiii au primit in vizită pe reprezentanţii ISU Prahova, care au făcut o demonstrație privind acordarea primului ajutor în caz de accidente. De asemenea, elevii au primit informații privind echipamentul specific excursiilor montane. În ultima zi a școlii de vară, după testul de verificare a cunoștințelor acumulate, copiii au vizitat Muzeul Memorial Constantin Stere. Zilnic, s-au desfășurat activități artistice și jocuri în aer liber, pentru relaxarea elevilor. Şcoala de vară s-a încheiat cu tradiţionala “bătaie” cu pistoale cu apa. ”, se arată în comunicatul APM Prahova.
Partenerii APM Prahova în organizarea acestei acțiuni sunt Administrația Parcului Memorial Constantin Stere Bucov-Grădina Zoologică, Muzeul Memorial Constantin Stere, ISU Prahova, Nicoleta Mocanu-de la Fitness Nico. Un sprijin important s-a primit din partea sponsorului SC PETROTEL LUKOIL SA Ploiești, care a asigurat transportul și gustările zilnice ale elevilor și invitaților.
Anul acesta, în cadrul concursului ”Gândește Verde, Gândeste Curat” au participat 17 școli cu clase 1-8 și 8 licee care au avut ca probă dezbatarea pe o temă dată.

 

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii

loading...