15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleSărbătorile regale au devenit populare. Când s-a împodobit în România primul brad...

Sărbătorile regale au devenit populare. Când s-a împodobit în România primul brad de Crăciun

Carol I de Hohenzollern, imediat după ce a venit ca domnitor în Principatele Române, a împodobit şi primul brad de Crăciun.

Obiceiul era preluat din Anglia unde, în 1841, Prinţul Albert i-a dăruit un brad soţiei sale, celebra Regină Victoria şi l-a instalat în Castelul Windsor.

Ideea s-a răspândit cu repeziciune în clasa mijlocie şi în casele muncitorilor englezi. La fel s-a întâmplat și în România.

În Ajunul Crăciunului, regii României împodobeau bradul, trimiteau felicitări și îi primeau pe colindători.

După revenirea în țară, Regele Mihai a făcut sărbătorile de iarnă la Săvârșin.

În ziua de Crăciun, Regina Elisabeta și Carol I patinau împreună cu oamenii în centru și cu micuțele principese, copiii lui Ferdinand și Maria. Şi, de fiecare dată, ofereau daruri pentru familiile nevoiașe. Un obicei pe care l-a păstrat Familia Regală până în zilele noastre.

Vesele au fost și sărbătorile de Crăciun ale Regelui Mihai în exil, datorită celor cinci fiice care abia așteptau să deschidă cadourile pe care se certau mereu.

Dar cel mai drag Crăciun i-a fost Regelui cel din 1997. A fost lăsat să revină definitiv în România și, împreună cu cele cinci fiice şi cu Regina Ana, a sărbatorit pe pământ românesc Naşterea Domnului, după 50 de ani. Au împodobit un brad şi au făcut daruri unor orfani.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă