Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Circa 3.000 de persoane participă, sâmbătă și duminică, la ”Sărbătoarea Mierii”

„Sărbătoarea Mierii” de la Blaj, cel mai mare târg apicol din România

Sâmbătă, la Blaj, se desfășoară cel mai mare târg apicol din România, la care sunt prezenţi 150 de expozanţi şi producători din 14 ţări.

Share

Rl online 0 comentarii

24.03.2018 - 15:34

”Sărbătoarea Mierii” de la Blaj a început, sâmbătă dimineaţa, şi continuă până duminică la prânz, timp în care localnicii şi turiştii sunt aşteptaţi de producători cu toate tipurile de miere, produse apiterapeutice, tradiţionale româneşti şi certificate ecologic, în vreme ce pentru cei care au stupi de albine sunt puse spre vânzare utilaje.

La târg participă, sâmbătă, circa 3.000 de persoane, mai puţini decât s-au aşteptat organizatorii, Primăria municipiului Blaj, şi mult mai puţini decât au fost prezenţi anii trecuţi, în condiţiile în care este cel mai friguros sfârşit de martie din ultimii ani.

Pe lângă târgul cu vânzare de produse, au loc conferinţe de specialitate susţinute de lectori din Belgia, România şi Turcia, şi concerte populare.

”Sărbătoarea Mierii” continuă duminică, în prima parte a zilei fiind programat spectacol pentru copii. Pe parcursul evenimentului au loc concursuri pentru apicultori şi vor fi acordate cadouri vizitatorilor în cadrul „Tombolei albinuţelor”. De asemenea, organizatorii au pregătit ateliere pentru copii, cu tema „din secretele stupului”.

La ediţia din acest an a ”Sărbătorii Mierii” participă producători şi specialişti din 14 ţări – Bulgaria, Croaţia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Serbia, Turcia, Ucraina, Ungaria şi România – respectiv circa 150 de expozanţi.

Comentarii

loading...