19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăLifestyleSănătatea prin ochii pacienților - ce vor oamenii să găsească într-un spital...

Sănătatea prin ochii pacienților – ce vor oamenii să găsească într-un spital de stat

Astăzi, România se confruntă cu o criză de personal în domeniul medical, pentru că din ce în mai mulți medici și asistente aleg Vestul, ca o variantă de bun simț pentru nevoile lor.

În țară, prin foarte multe spitale lucrurile rămân în continuare neschimbate: paturi de spital vechi de mai bine de 50 de ani, personal auxiliar extrem de neprietenos, șpăgi, infecții, aglomerare în camerele destinate pacienților. Cu toții vor o schimbare, pentru că fiecare pacient resimte din plin mutațiile acestui sistem. Iată cam ce ar vrea pacienții să găsească într-un spital de stat.

Profesioniști dedicați pacienților
Șpăgile sunt un lucru atât de firesc în spitalele din România, încât fiecare pacient bagă mâna în buzunar mai mult forțat de normele acestui sistem, pentru a le oferi medicilor și celor din personalul auxiliar o “mică atenție”. Oamenii au nevoie de acei bani, însă nimeni nu vrea sa stea la tocmeală, atunci când sănătatea se află pe primul loc. În viziunea pacienților, un sistem medical perfect este format de medici și asistente care nu vor să audă de șpăgi, care își fac treaba foarte bine din pasiune, tratând fiecare pacient la fel, indiferent de sex, rasă sau statut social.

Aparatură și mobilier de ultimă generație
Un pacient vrea să găsească alinare pentru suferința sa, atunci când se internează într-un spital de stat din România. Acesta vrea să se bucure de o rezervă primitoare de spital, cu paturi pentru spitale moderne și curate, ascensoare pentru spitale cu tehnologie de ultimă oră etc. Fără lumini de neon, fără paturi medicale vechi de zeci de ani, fără igrasie, fără mizerie. De asemenea, pacienții vor să fie tratați ca în Vest, cu tehnică medicală de ultimă generație, pentru a putea spera că vor ieși sănătoși pe poarta spitalului, în cel mai scurt timp posibil.

Mâncare foarte bună
Masa de pranz în spital nu reprezintă chiar cel mai grandios festin din lume, însă nimeni nu se gândește la așa ceva, atunci când sănătatea se află pe primul loc. Totuși, standardele culinare într-un spital de stat din România sunt extrem de joase, iar acesta este un lucru afirmat la unison de toți pacienții care au încercat hrana servită aici. Ce vor oamenii? Mai mult respect pentru pacienți, adică porții de care un om aflat în convalescență se poate bucura și un meniu recomandat de un nutriționist, în funcție de problema medicală a unui pacient.

Respect! Asta vor pacienții să primească, atunci când se internează într-un spital de stat din România! Nimic nu este mai frumos decât să vezi că cei în mâna cărora ți-ai lăsat sănătatea te tratează așa cum se cuvine, oferindu-ți grijă și înțelegere, camere cu paturi de spital noi, tehnologie de ultimă generație, mâncare foarte bună și consiliere psihologică. Pentru că un mediul favorabil recuperării este sinonim cu Sănătatea, lucrul cel mai de preț pe care cu toții ni-l dorim atât de mult.

Cele mai citite

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...

Portugalia cultivă tone de canabis medical pentru export

În 2023, Portugalia a exportat 11 tone de canabis, dar doar 17 kg au fost vândute în interiorul granițelor sale. Pacienții recurg în continuare...
Ultima oră
Pe aceeași temă