19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleSalma Hayek, nemulțumită că Frida Kahlo este înfățișată de păpușa Barbie

Salma Hayek, nemulțumită că Frida Kahlo este înfățișată de păpușa Barbie

“Nu pot să cred că au făcut o Barbie după artista noastră Friducha care a vrut mereu să fie originală şi să nu semene cu nimeni”, a scris Salma Hayek pe contul său de Instagram. Salma Hayek a fost nominalizată la Oscar în 2003 pentru rolul său din filmul ”Frida”, despre viaţa legendarei pictoriţe mexicane.

Considerată una dintre artistele mexicane cele mai reprezentative la nivel mondial, Frida Kahlo a fost aleasă de Mattel deoarece este “un simbol al luptei şi perseverenţei şi un exemplu pentru cele care vor să-şi realizeze visele”.

Fabricantul Mattel a anunţat lansarea unei ediţii limitate a păpuşii Barbie, inspirată din două figuri clasice ale culturii mexicane, artista Frida Kahlo (1907-1954) şi jucătoarea de golf Lorena Ochoa.

La scurt timp, o nepoată a Fridei Kahlo şi-a exprimat nemulţumirea faţă de decizia luată de Mattel de a utiliza imaginea artistei fără să se consulte cu familia ei care deţine drepturile de autor.

Mattel, cel mai mare fabricant de jucării din lume, a precizat că păpuşa Barbie care o reprezintă pe Frida Kahlo va fi disponibilă în Mexic din 20 aprilie, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă