19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleSalata verde, interzisă în farfuriile americanilor

Salata verde, interzisă în farfuriile americanilor

În total, 32 de persoane din unsprezece state americane au fost afectate de această epidemie ale cărei simptome au fost constatate între 8 şi 31 octombrie. Treisprezece dintre ele au fost spitalizate, a precizat agenţia federală Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

Două provincii din Canada, Ontario şi Quebec, sunt, de asemenea, afectate de epidemie. “18 cazuri de infecţii cu E. coli au făcut obiectul unei anchete”, marţi, trei în Ontario şi cincisprezece în Quebec, au indicat autorităţile sanitare canadiene într-un comunicat separat.

Aceste persoane au fost contaminate la mijlocul lunii octombrie şi la începutul lunii noiembrie. “În prezent, nu există nicio dovadă care să sugereze că locuitorii din alte zone ale Canadei sunt afectaţi de acest focar”, au adăugat autorităţile.

Deşi nu a fost înregistrat niciun deces în acest stadiu al epidemiei, nici în Statele Unite, nici în Canada, printr-o decizie rară autorităţile americane au solicitat “consumatorilor americani să nu mănânce salată şi distribuitorilor precum şi restaurantelor să nu servească sau să vândă salată până când nu vor fi disponibile mai multe informaţii despre această epidemie”.

CDC precizează că acest tip de E. coli este diferit de cel care a provocat decesul a cinci persoane în primăvară în Statele Unite.

Autorităţile americane şi canadiene estimează însă că tulpina acestei noi epidemii este aceeaşi cu cea din decembrie 2017. Acest lucru ”sugerează că ar putea exista o sursă recurentă de contaminare”, au subliniat autorităţile canadiene.

Recomandările de marţi se aplică ”tuturor tipurilor şi diferitelor forme de utilizare ale salatei verzi”.

De asemenea, frigiderele şi suprafeţele care au intrat în contact cu salata contaminată trebuie să fie dezinfectate.

E. coli este o bacterie care trăieşte în mod natural în intestinele bovinelor, păsărilor şi a altor animale. Fructele şi legumele proaspete care au intrat în contact cu excremente infectate de animale sunt o sursă frecventă de contaminare.

Contaminarea salatei poate avea loc în magazinele alimentare, în frigidere sau pe alte suprafeţe prin contactul cu bacterii dăunătoare din carne, păsări de curte, peşte sau fructe de mare crude.

Majoritatea tulpinilor de E. coli nu sunt periculoase pentru oameni, însă unele tipuri pot provoca insuficienţă renală, cu efecte fatale.

Simptomele cele mai frecvente ale infecţiei cu E. coli includ: greaţă, vărsături, cefalee, febră uşoară, crampe severe la nivelul stomacului sau diaree sanguinolentă.

Epidemia care a avut loc între începutul lunii aprilie şi sfârşitul lunii iunie în treizeci de state americane a fost cea mai puternică din Statele Unite de la cea din 2006 care a vizat spanacul. Aceasta s-a încheiat fără ca investigatorii să poată face conexiunea cu un anumit producător, intermediar sau distribuitor.

Salata verde, cultivată în principal în California şi în Arizona, reprezintă aproximativ 30% din salatele consumate în Statele Unite. În Arizona, producţia sa creşte în medie cu 7% în fiecare an ca răspuns la cererea consumatorilor, conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii.

În medie, un american consumă aproximativ şase kilograme de salată verde pe an, potrivit Universităţii din Kentucky.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă