24.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Romulus Ciobanu vrea să ducă Petrolul în Liga I

Noul antrenor al Petrolului Ploiești are ambiții mari, vrea ca în doar un an și jumătate, cât este durata contractului, să promoveze în Liga a II-a, apoi, în următorul sezon, în Liga I. Romulus Ciobanu, care vine de la FCM Alexandria, îl înlocuiește la cârma echipei pe Tavi Grigore, care a fost numit vicepreședintele clubului.

Romică Ciobanu a fost preferat de conducerea clubului chiar în dauna unor tehnicieni de Liga I. ”Înainte de a-l alege pe Romică Ciobanu, l-am evaluat managerial. Ce gândește, ce ar face în anumite situații, cum vede lucrurile, dacă ar ceda la presiuni și multe altele. Am făcut o mutare de șah-mat. Vrem să promovăm”, a declarat Mădălin Mihailovici, reprezentantul Veolia, partenerul finanțator al clubului Petrolul Ploiești. “Varianta Romică Ciobanu nu a apărut din senin. În puținul meu timp liber am văzut mai multe meciuri de-ale lui în Liga a III-a și am decis că el e cea mai bună soluție”, a adăugat Mihailovici.

Schimbă sistemul de joc

Noul antrenor al Petrolului a povestit și momentul în care a aflat vestea de la președintele executive al clubului, Cristi Vlad. “Eu și cu Cristi glumim mult, suntem prieteni. Când m-a sunat și mi-a zis că mă vrea la Petrolul am râs, credeam că glumește. Abia când a ridicat vocea și mi-a zis <<tu nu înțelegi că vrem să stăm de vorbă serios>> am înțeles că nu e o glumă”, a spus Ciobanu.

Antrenorul vrea să schimbe sistemul de joc în formula 3-4-3, cea cu care a avut succes la FCM Alexandria. “Îmi place să joc ofensiv, de aceea le cer jucătorilor mei să fie agresivi. Dar agresivi doar în sensul bun, prin efort fizic susținut, prin care să ne dominăm adversarul”, a punctat Romică Ciobanu.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă