Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Românii petrec anul acesta un Paște bio

Românii petrec anul acesta un Paște bio

Detergenții eco-friendly, produsele de curățenie naturale, dar și ingredientele bio se numără printre alegerile românilor anul acesta.

Share

Rl online 0 comentarii

08.04.2018 - 10:04

Chiar dacă sunt mai scumpe, se pare că un stil de viață sănătos i-a convins pe români să renunțe la produsele clasice. Trendul face ca marii jucători de pe piața bio să înregistreze recorduri de vânzări și creșteri de 75% față de anul trecut.

"Trendul este ca înainte cu 2-3 săptămâni de Paște să înceapă comenzile pentru produse de curăţenie şi detergenţi. Grija tot mai mare pentru mediu şi nu numai face ca printre alegerile de top să se numere detergenţii bio, fără ingrediente cancerigene, hipoalergenice şi eco-friendly. Bicarbonatul de sodiu, nucile de săpun, 100% naturale, soluţiile pe bază de plante sunt cele mai frecvent comandate produse",a explicat Mihai Bucuroiu, fondator al celui mai mare retailer de pe piața produselor bio.

În ceea ce priveşte zona bio alimentară, românii nu renunță la rețetele clasice de pască sau de cozonac, însă preferă ingrediente cât mai naturale pentru a le prepara. O creştere importantă, de peste 30%, a fost raportată la îndulcitorii care înlocuiesc zahărul alb procesat, cum ar fi siropul de curmale, stevia sau siropul de agave. Și condimentele au devenit bio anul acesta, în coșul de cumpărături intrând scorţişoara ceylon, vanilia măcinată sau păstai, coaja de lămâie sau portocală bio, fulgi şi nuca de cocos, pudră şi miez de cacao bio, dulceaţă fără zahăr, ulei de cocos, nuci şi seminţe.

Gelatina a fost înlocuită cu praful de agar agar, un preparat 100% natural, extras din alge, iar sarea clasică cu sare de Himalaya. Din coșurile de cumpărături nu au lipsit nici amestecurile pentru ciorbă, dar exclusiv din ingrediente naturale.

"Deşi preţul produselor bio este mai mare decât în cazul celor convenţionale, vedem clar o creştere pe acest segment. Noi am înregistrat o creștere-record, de 75% față de anul precedent", a mai adăugat Bucuroiu.

Comentarii

loading...