Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ringo Star, învestit cavaler al Coroanei Britanice la Palatul Buckingham

Ringo Star, fost membru al formaţiei legendare The Beatles, va primi oficial titlul de cavaler din partea Coroanei Britanice în cadrul unei ceremonii de învestitură care va avea loc marţi la Palatul Buckingham, informează Press Association.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

20.03.2018 - 09:35

Într-un gest descris de multipremiatul textier britanic Sir Tim Rice drept "cel mai întârziat titlu de cavaler din toate timpurile", distincţia va fi prezentată de Ducele de Cambridge.

Starr, în vârstă de 77 de ani, a declarat anterior că se simte onorat de această distincţie. "Este minunat! Este o onoare şi o plăcere să fiu recunoscut pentru muzica şi activitatea mea caritabilă, pe care le ador. Pace şi iubire", a spus muzicianul în urma anunţării, la sfârşitul anului trecut, a listei tradiţionale cu distincţii regale de Anul Nou.

Acesta este cel de-al doilea titlu britanic primit de fostul component al grupului legendar The Beatles, astăzi în vârstă de 77 de ani, după ce atât el cât şi colegii săi au fost decoraţi în 1965 de regina Elisabeta a II-a cu Ordinul Imperiului Britanic pentru contribuţii deosebite aduse Angliei.

Cel de-al doilea membru Beatles rămas în viaţă, Paul McCartney, a primit distincţia de cavaler din partea Coroanei Britanice în 1997. De atunci, McCartney a făcut presiuni ca Richard Starkey - numele real al lui Starr - să primească şi el acest titlu.

Printre personalităţile care vor primi distincţii la Palatul Buckingham se vor mai afla autorii Michael Morpurgo şi Jilly Cooper pentru contribuţii deosebite aduse literaturii, dar şi pentru activitatea filantropică.

Fostul jucător de rugby John 'Ian' McLauchlan, rugbistul Sam Kennedy-Warburton şi Anne Shaw, o femeie care a îngrijit peste 60 de copii se numără printre personalităţile distinse în cadrul ceremoniei regale.

În total, Regina Elisabeta a II-a a acordat 1.123 de distincţii cu ocazia Anului Nou, dintre care 70% pentru contribuţii aduse în cadrul comunităţilor locale. O a doua listă cu titluri este anunţată în fiecare an cu ocazia aniversării sale, la 21 aprilie, potrivit AGERPRES.

Comentarii