Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iti place pestele dar nu vrei sa cheltiuesti prea mult . Poti incerca fileul de crap in loc de somon , o varianta mai ieftina dar la fel de gustoasa .

Reţeta săptămânii: Fileu de crap cu sparanghel si sfeclă by Cristian Marin

Pentru prepararea retetei de file de crap cu sparanghei si sfeclă ai nevoie în afara de fileul de crap de cateva ingrediente, printre care: sparanghel verde, sfecla rosie, cartofi alb, morcov si usturoi

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 11.07.2019 - 20:35

Incrediente pentru doua persoane:

 

File de crap         400 g

Sparanghel verde     100 g

Sfecla rosie          150g

Cartofi alb            50gi

Morcovi              50g

Usturoi verde         50g

Ulei de masline        50ml

Lamaie               1buc

Faina alba             30g

Unt                  50g

Usturoi pudra        3g 

Sare                După gust

Piper               După gust

 Mod de preparare:

1. Fileul de crap se imparte in doua bucati egale, se scot pe cat posibil oasele care se vad, se condimenteaza cu sare, piper, un pic de pudra de usturoi si ulei de masline.

2. La sparanghel se taie partea mai fibroasa, cam 5 cm de la cotor, se poseaza in apa clocotita cu sare, timp de 4 minute, apoi se scoate in apa cu gheata .

3. Cartofii, morcovii si usturoiul verde se spala, se curatata si se rad intr-un bol, impreuna cu usturoiul  tocat marunt. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga faina si se amesteca bine. Formam chiftelute egale si plate din compozitie. Intr-o tigaie ;e prajim in unt cateva minute pe fiecare parte pana devin rumene si le scoatem pe farfurie cu servete pentru excesul de grasime.

4. Sfecla rosie se da prin razatoare (spalata si curatata in prealabil) apoi o condimentam cu sare, piper,lamaie si ulei de masline.

5. Incingem bine o tigaie tip grill, de preferat din fonta si gatim fileul de crap cate 5 min pe fiecare parte si daca este loc, langa peste, se poate gati si sparanghelul 5-6 min .

 Material realizat cu ajutorul  Chef Cristian Marin

Cristian Marin        Facebook

Cristianmarin_cuisine  Instagram

Ohvaz.ro

https://www.facebook.com/cristian.marin.7549185

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

loading...