11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleRețeta de weekend: Pandișpan zebră cu căpșune

Rețeta de weekend: Pandișpan zebră cu căpșune

Ingrediente pentru o formă cu diametrul de 26 cm:

6 ouă

1 vârf de cuțit de sare

300 g zahăr

150 ml ulei

300 g făină

5 g praf de copt (opțional)

1/2 linguriță esență de vanilie

1 linguriță coajă rasă de lămâie

 

Pentru colorare blat:

350 g căpșune

100 g zahăr

6 g pudră de cacao neagră

10 g amidon

colorant roșu

Preparare

Pregătim aluatul: mixăm albușurile cu un praf de sare, până obținem o spumă tare, albă, cu volum dublu față de momentul în care am început. Adăugăm treptat zahăr și mixăm până obținem o spumă foarte tare, ca pentru bezele, apoi încorporăm gălbenușurile unul câte unul, amestecând ușor, de jos în sus.

Turnăm ușor uleiul, amestecând de jos în sus, apoi încorporăm făina. Pentru cei care nu sunt obișnuiți să pregătească pandișpan fără praf de copt, îl pot adăuga acum. Dacă avem grijă să obținem spuma de albușuri tare și adăugăm restul ingredientelor corect, nu avem nevoie de praf de copt.
Vom da aromă blatului cu coajă rasă de lămâie și extract de vanilie (esență de vanilie). Amestecăm până se omogenizează compoziția. Lăsăm aluatul să se odihnească și pregătim căpșunele: le scoatem codițele, le spălăm, apoi punem zahăr peste ele și le pasăm cu un mixer vertical sau cu un robot de bucătărie.

Le punem la fiert 5 min., la foc mic. Încorporăm amidonul și pudra de cacao și mai fierbem 1-2 min., să obținem o consistență mai groasă.

Dăm căpșunele prin sita fină, încercând să frecăm cu o lingură pulpa de fructe. În sită trebuie să rămână semințele. Cântărim sosul de căpșune și punem la răcit 120 g. Amestecăm sosul răcit cu 200 g din aluatul de mai sus. Dacă nu pare suficient de colorat, adăugăm 3-4 picături de colorant alimentar.

Punem două linguri din blatul alb în centrul unei tăvi tapetate pe fund cu hârtie de copt și pe margini cu ulei și făină. În mijlocul aluatului alb punem două linguri de aluat colorat. Continuăm apoi cu câte o lingură sau două din fiecare aluat, alternându-le până le terminăm. Blat alb avem ceva mai mult, așa că, din când în când, vom pune linguri mai vârfuite din acesta.

Coacem pandișpanul în cuptorul preîncălzit la 180°C, 45-55 min. (în funcție de puterea cuptorului). Vom ști că e gata când trece testul scobitorii.

Îl scoatem din formă pe un grătar, îl lăsăm să se răcească, apoi îl feliem.

Cristina Toth
divainbucatarie.ro

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă