Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rețeta de weekend: Crumble din făină de migdale cu piersici

Dacă nu-ți place să gătești, încearcă totuși să faci tarta aceasta super-extra simplă, iar rezultatul te va uimi – spune Chef Alex Iacob.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2018 - 10:04

Ingrediente:

·         125 g făină

·         125 g făină de migdale (puteți măcina migdale crude la râșniță)

·         125 g unt rece

·         80 g zahăr pudră

 

Umplutura:

·         6 piersici

·         3 linguri de zahăr

·         păstaie de vanilie sau extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Curăță piersicile de coajă și taie-le felii potrivit de groase. Pune-le într-un castron cu zahărul și vanilia.

Amestecă făina de migdale cu zahărul pudră. Adaugă făina și untul rece tăiat în cubulețe mici. Apoi omogenizează cu mâna tot aluatul. Pune aluatul între două foi de copt și întinde-l cu sucitorul – nu prea subțire.

Pune apoi aluatul în cuptor la 180°C pentru 12-14 minute. Scoate-l din coptor și lasă-l puțin să se răcească.

Într-o formă de tartă, de preferat din ceramică, pune piersicile și deasupra lor fărâmițează aluatul.

Dă iar la cuptor la 180°C pentru 1o minute.

Asta a fost tot! Merge de minune cu înghețata de vanilie.

 

O rețetă lightgoodfood.ro reprodusă după Chef Alex Iacob. 

 

Comentarii

loading...