Ingrediente:
· 125 g făină
· 125 g făină de migdale (puteți măcina migdale crude la râșniță)
· 125 g unt rece
· 80 g zahăr pudră
Umplutura:
· 6 piersici
· 3 linguri de zahăr
· păstaie de vanilie sau extract de vanilie
Mod de preparare:
Curăță piersicile de coajă și taie-le felii potrivit de groase. Pune-le într-un castron cu zahărul și vanilia.
Amestecă făina de migdale cu zahărul pudră. Adaugă făina și untul rece tăiat în cubulețe mici. Apoi omogenizează cu mâna tot aluatul. Pune aluatul între două foi de copt și întinde-l cu sucitorul – nu prea subțire.
Pune apoi aluatul în cuptor la 180°C pentru 12-14 minute. Scoate-l din coptor și lasă-l puțin să se răcească.
Într-o formă de tartă, de preferat din ceramică, pune piersicile și deasupra lor fărâmițează aluatul.
Dă iar la cuptor la 180°C pentru 1o minute.
Asta a fost tot! Merge de minune cu înghețata de vanilie.
O rețetă lightgoodfood.ro reprodusă după Chef Alex Iacob.