29.3 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Casa a devenit și mai importantă în pandemie. 8 din 10 români vor să-și reamenajeze locuința

Casa a devenit și mai importantă, în ochii românilor, în perioada pandemiei, astfel că 8 din 10 români doresc, în acest moment, să-și reamenajeze locuința.

Aceasta este concluzia unui studiu comandat de FERRO Group și difuzat de Reveal Marketing Research cu privire la reamenajarea casei în pandemie.

Studiul arată că zilele petrecute în casă în perioada pandemiei au fost prolifice pentru idei de reamenajare a locuinței.

Astfel, 80 la sută dintre români își manifestă interesul de a-și reamenaja locuința în anul 2021. Segmentul de vârstă cel mai preocupat de amenajarea locuinței este cel cuprins între 18 și 34 de ani (82 la sută). Românii tind să își renoveze locuința o dată la 4 ani.

„Deși situația economică este incertă şi o parte din romani au fost precauţi in ceea ce priveste investiţiile, estimăm că interesul pentru amenajări şi renovări se va menţine ridicat în perioada următoare. Reamenajarea propriei locuințe este o prioritate, mai ales acum când acasă – fiind locul în care ne simţim în siguranţă – a devenit pentru mulţi şi locul unde ne petrecem cel mai mult timp. Dacă înainte puneam accent mai mult pe locurile asociate cu petrecerea timpului liber cu familia – pe mobila din living room sau pe beneficiile date de electrocasnice, acum fiecare cameră din casă si fiecare lucru de tip instalaţie de apă, baterii, corpuri de iluminat şamd devin la fel de relevante pentru confortul nostru”, a explicat Marius Luican, CEO Reveal Marketing Research.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă