21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleReguli pentru siguranța jocului airsoft

Reguli pentru siguranța jocului airsoft

 

Airsoft-ul este un joc sportiv din ce în ce mai îndrăgit. Orice persoană pasionată de arme și de jocurile cu împușcături, dacă a încercat măcar o dată acest sport se va declara fan pe viață. Deși nu este un joc periculos implică anumite riscuri și obligatoriu purtarea unui echipament de protecție. Tocmai de aceea respectarea unor reguli generale nu este de joacă.

 

Practicarea acestui joc presupune folosirea unor echipamente speciale, care să protejeze de eventualele accidentări. Astfel aveți nevoie de o cască și ochelari de protecție, de un costum special de camuflaj, de o pereche de bocanci adecvată tipului de locație pe care o alegeți, de o replică de airsoft și de o doză de spirit de aventură.

 

Pasionați de airsoft au și posibilitatea de a se afilia Comunității Naționale de Airsoft din Romania, care numără deja aproape 10.000 de membrii. Această comunitate dispune de un site de airsoft romania pe care există un forum extrem de interesant, unde pot fi dezbătute teme și probleme legate de practicarea sportului, de alegerea celor mai potrivite echipamente sau pot fi postate informații despre locuri interesante unde se poate practica acest sport și despre orice evenimente legate despre acest domeniu.

Care sunt cele mai importante reguli de joc pentru airsoft?

Fiind un joc de echipă și de strategie militară, ce presupune folosirea unor arme identice celor naturale, cele mai importante reguli ce trebuie respectate sunt cele care vizează protecția corpului și folosirea corespunzătoare a replicilor.

Printre aceste reguli menționăm:

  • folosirea unor ochelari speciali de protecție
  • citirea cu atenție și mânuirea responsabilă a replicilor de airsoft
  • folosirea doar a muniției recomandate de producătorii armelor
  • purtarea unui costum adecvat
  • folosirea de genunchiere și cotiere
  • folosirea unor bocanci potriviți
  • respectare distanțelor și condițiilor de utilizare a tuturor echipamentelor necesare
  • stabilirea unei strategii de acțiune
  • muncă în echipă.
     

O serie de reguli esențiale vizează folosirea corespunzătoare a replicilor de airsoft. Cele mai importante stabilesc să:

  • citiți întotdeuana și urmați instrucțiunile și avertismentele din manualul utilizatorului
  • testați replicile înainte de a le utiliza;
  • chiar dacă se folosesc echipamete de protecție, țintiți spre o zonă în siguranță;
  • atunci când nu jucați, țineți o astfel de replică descărcată;
  • purtați mereu ochelarii de protecție;
  • nu țineti tot timpul degetul pe trăgaci, folosiți-l doar atunci când sunteți pregătiți să trageți;
  • țintiți cu atenție și gandiți-vă la toate lucrurile din care bila lansată ar putea ricoșa;
  • este recomandat să cunoașteți distanța de acțiune și de pericol a replicii voastre.
     

Cele mai multe dintre aceste dotări sunt puse la dispoziție de administratorii locurilor special amenajate în acest scop. Însă există și numeroase magazine de unde pasionații pot cumpăra tot ce este necesar pentru practicarea profesionistă a acestui sport. Pentru împătimiți chiar este disponibil un site de anunțuri unde se pot vinde și cumpăra fel de fel de echipamente airsoft second hand.

Așadar, pentru siguranța voastră cumpărați doar arme potrivite spațiului de joc și folosiți chiar și aceste echipamente de joc, respectând cu seriozitate regulile necesare!

 

 

 

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă