5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleRegiunea Paris va lansa cea mai mare flotă de biciclete electrice din...

Regiunea Paris va lansa cea mai mare flotă de biciclete electrice din lume

Începând din septembrie 2019, agenţia de transport regional Ile-de-France Mobilités (IDFM) va oferi până la 10.000 de e-biciclete pentru închiriere pe termen lung, obiectivul fiind ca  programul să fie extins la 20.000 de biciclete, cel mai amplu program de închiriere de e-biciclete din lume.

Obiectivul serviciului ”Veligo” este să încurajeze naveta cu biciclete, care în prezent reprezintă doar 1,6% din călătoriile zilnice în regiunea Ile-de-France.

Programul Veligo va fi gestionat de o companie mixtă între serviciul poştal şi firma de transport Transdev, în cadrul unui contract pe termen de şase ani. Programul va avea un buget de până la 111 milioane de euro.

Veligo va completa programul Velib din Paris, care a servit ca model pentru folosirea comună a bicicletelor la nivel mondial, dar care a înregistrat probleme de când a fost preluat de un operator nou în acest ann. Numai jumătate din cele 20.000 de biciclete ale programului Velibs sunt în circulaţie în acest moment.

Spre deosebire de bicicletele Velib, care sunt închiriate pe oră şi trebuie parcate în staţii stradale după utilizare, bicicletele Veligo vor rămâne la utilizatori, care le pot închiria pentru 40 de euro pe lună, jumătate din această sumă putând fi subvenţionată de către angajatori.

Programul este o iniţiativă majoră pentru Valerie Pecresse, liderul conservator al regiunii Ile-de-France, care intră deseori în conflict cu primarul de stânga al Parisului, Anne Hidalgo, în legătură cu problemele legate de mediu şi transporturi.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă