10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleRegina Elizabeth II: Îmi exprim admiraţia faţă de cei care şi-au riscat...

Regina Elizabeth II: Îmi exprim admiraţia faţă de cei care şi-au riscat viaţa pentru Notre-Dame

”Prinţul Philip şi cu mine am fost profund întristaţi să vedem imaginile focului care a învăluit catedrala Notre-Dame”, şi-a început regina mesajul.

„Îmi exprim sincera admiraţie faţă de personalul din serviciile de urgenţă care şi-a riscat viaţa pentru a încerca să salveze acest monument naţional important. Gândurile şi rugăciunile mele sunt îndreptate, în aceste momente dificile, spre cei care se închină la catedrală şi spre întreaga Franţă”, a încheiat ea mesajul trimis marţi.

Catedrala Notre-Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări luni seară. Un prim apel care anunţa izbucnirea incendiului a fost primit de autorităţi la ora 18.20. Douăzeci de minute mai târziu, în urma unui al doilea apel, a fost constatat că flăcările au cuprins o parte din acoperiş. Catedrala a fost atunci evacuată.

Procurorul Rémy Heitz, care conduce ancheta, a anunţat marţi că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit accidental, precizând că „nimic nu indică un act voit”, potrivit AFP.

La ora locală 09.50, marţi, pompierii au anunţat stingerea completă a focului.

Primăria din Paris a deblocat 50 de milioane de euro pentru restaurarea catedralei Notre-Dame. Pompierii au reuşit, luni noapte, să salvezi valoroase lucrări de artă care se aflau în interior. Preşedintele Emmanuel Macron a transmis că „vom recontrui această catedrală împreună”, iar un apel internaţional de strângere de fonduri pentru asta a fost lansat şi grupurile LVHM şi Kering au anunţat că donează 300 de milioane de euro. Regiunea Île-de-France alocă un fond de urgenţă de 10 milioane de euro. Fondation du Patrimoine a lansat, de asemenea, un apel pentru donaţii, iar Festivalul de Film de la Cannes a anunţat că va da fundaţiei 10.000 de euro.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă