Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Refuzul Doamnei de Fier care a supărat iubitorii de animale și putea genera o criză diplomatică

Fostul premier al Marii Britanii, Margaret Thatcher, a rămas în istorie printr-un refuz care ar fi putut cauza o criză diplomatică. Se pare că Doamna de Fier nu este o mare iubitoare de animale, deoarece nu a fost de acord cu solicitarea Societății Zoologice din Londra.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.12.2017 - 14:57

Thatcher a respins o propunere prin care London Zoological Society îi solicita să ia un mascul panda la bordul avionului său Concorde, în cadrul unei vizite oficiale la Washington în 1961, arată dosare guvernamentale dezvăluite vineri de Arhiva Naţională britanică, informează news.ro.

Ursul era solicitat de Smithsonian Institution din Washington, pentru ca să se împerecheze cu o femelă panda oferită Statelor Unite de China.

Directorul grădinii zoologice de la Londra a sugerat ca Thatcher să consolideze relaţiile anglo-americane ducând ursul panda în Statele Unite.

Însă ”Doamna de Fier” nici nu a vrut să audă de aşa ceva.

Potrivit secretarului său privat, Thatcher nu a vrut să intre în diplomaţia panda.

”Panda şi politicienii nu sunt semne prevestitoare de fericire!”, ar fi spus ea.

Thatcher a îndemnat grădina zoologică să-şi aranjeze singură livrarea ursului.

Comentarii

loading...