15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestylePurificatorul de aer vital pentru un mediu curat în apartament

Purificatorul de aer vital pentru un mediu curat în apartament

Cifrele arată că oamenii ajung să petreacă mai mult de 21 de ore în interiorul casei.

Studiul US Environmental Protection Agency mai arată că, deşi poluarea urbană este o problemă pentru mulţi dintre respondenţi, doar 23% sunt conştienţi că, în realitate, aerul din interior poate fi de până la cinci ori mai poluat decât aerul din exterior. În plus, cercetătorii care au realizat studiul spun că dormitoarele copiilor sunt cele mai poluate încăperi din întreaga casă.

Gătitul, curăţenia, duşul, aprinderea lumânărilor, uscarea hainelor în interior, chiar şi somnul şi respiraţia cresc nivelul de poluare în locuință. Un astfel de mediu este propice dezvoltării alergiilor sau creează un intens disconfort respirator și chiar oboseală fizică și psihică. Cei care locuiesc în spaţii umede, unde există şi mucegai, au şanse mari să dezvolte astm şi sunt vulnerabili la dezvoltarea altor afecţiuni.

Deschiderea ferestrelor de trei până la patru ori pe zi nu este suficientă pentru a reduce nivelul poluanţilor prezenţi în locuinţă, mai ales dacă trăim într-un oraș din România.

Purificatoarele de aer sunt soluțiile potrivite pentru a evita problemele ce pot apărea în urma poluării aerului din propria locuință. Un exemplu în acest sens sunt purificatoarele de aer de la SHARP, cu tehnologia japoneză PlasmaclusterIon.

Purificatorul SHARP KC-G60 EU-W

Dacă ne confruntăm și cu aerul uscat, aceste dispozitive sunt dotate și cu funcții de umidificare și în același timp generează ioni pozitivi și negativi. Aceștia descompun moleculele responsabile cu mirosurile neplăcute, au senzori de mișcare, de praf, de luminozitate și de miros. Purificatoarele SHARP curață volumul întregii camere cu ajutorul unei tehnologii turbionare de circulare a aerului. De asemenea, tehnologia PlasmaclusterIon inactivează și distruge bacteriile, mucegaiul și  acarienii.

Respiră ușurat într-un mediu curat!

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...
Ultima oră
Pe aceeași temă