Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Pungile de plastic interzise de doi ani se folosesc în piețele din România

La aproape 2 ani de zile de la interzicerea comercializării pungilor de plastic subțire și foarte subțire cu mâner, acestea sunt încă folosite în piețele, centrele comerciale și de către micii operatori comerciali.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

14.10.2020 - 19:08

La aproape 2 ani de zile de la interzicerea comercializării pungilor de plastic subțire și foarte subțire cu mâner, acestea sunt încă folosite în piețele, centrele comerciale și de către micii operatori comerciali, avertizează Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Începând cu 1 iulie 2019 a intrat în vigoare Legea 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor, astfel că se interzice introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner.
"Deși legea prevede sancțiuni serioase în ceea ce privește încălcarea dispozițiilor, în lipsa unor controale efectuate de autorități, pungile de plastic sunt, în continuare, oferite gratuit de către comercianți", preizează un comunicat al AOAR.

În schimb, marile lanțuri comerciale au pus în aplicare legea încă de la începuturi și nu au arătat abateri. Mai mult de atât, ele derulează constant campanii de informare și educare a consumatorilor privind efectele nocive ale consumului de plastic de unică folosință.

Comentarii