10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleProbleme in cuplu?

Probleme in cuplu?

Oricate beneficii ar avea si oricat de placute ar fi relatiile, ele necesita un grad crescut de implicare din partea ambilor parteneri, fiind nevoie de timp si de rabdare pentru ca legatura formata intre cele doua persoane sa reziste provocarilor. Este perfect normal ca, de-a lungul lunilor sau anilor, sa apara diverse motive de cearta, pentru ca asta se intampla cand opiniile sunt diferite.

Ceea ce este vital pentru longevitatea relatiei este sa existe o buna comunicare, dar si o foarte atenta ascultare reciproca. In continuare vei afla care sunt cele mai des intalnite modalitati prin care neintelegerile dintr-o relatie se pot solutiona, aplicarea lor fiind destul de general valabila.

TOP 3 solutii pentru a depasi momentele dificile din cuplu!

Nu vorbi doar, ci si asculta
Este imperios ca intr-o relatie, indiferent de natura sa, insa, in mod special in cea de cuplu, ambii parteneri sa fie ascultati pana la capat. In acest fel, comunicare va fi cu adevarat eficienta si nu vor exista situatii neplacute datorate lipsei de atentie de-a lungul unei discutii.

Calatoriti impreuna
Exista numeroase cupluri care au impartasit publicului larg secretele longevitatii relatiei lor, iar unul dintre punctele comune este calatoria. Indiferent ca este vorba de city-break-uri, de escapade in tara sau in strainatate ori de vacante pe perioade mai lungi, esential este ca ele sa fie realizate cat se poate de des.

A merge doar tu cu iubitul tau/iubita ta va va ajuta sa va descoperiti mai mult si sa vedeti cum reactionati in diverse situatii, atunci cand nu mai sunteti intr-o zona de confort. Totodata, veti intari legatura dintre voi, fiindu-va alaturi doar unul celuilalt. O calatorie este binevenita inclusiv pentru eliberarea stresului si pentru relaxarea mintii, in mod special cand te bucuri de beneficiile pachetelor de la GalVlasceanu si nu trebuie sa mai bifezi pe lista de vacanta decat bagajul!

Gasiti echilibru in timpul pe care vi-l alocati
In orice cuplu de lunga durata apar discutii, multe dintre ele avandu-si radacinile in faptul ca timpul nu este bine gestionat. Indiferent ca este vorba de impartirea vietii sociale cu cea personala si cea profesionala sau de timpul si atentia reciproca. NU este nimic gresit sa te dedici muncii si sa ai ambitii in aceasta zona, insa este imperios sa ii aloci cateva ore si partenerului/partenerei, fara a neglija nevoile pe care le ai tu si pe cele pe care le aveti ca si cuplu.

Asadar, organizeaza-ti cat mai bine task-urile pentru a le putea indeplini in programul de lucru si rezerva-ti cateva momente pentru a te bucura de prietenii si de hobby-urile tale, fara a uita ca si cel/cea de langa tine are nevoie sa petreceti clipe impreuna. Echilibrul major trebuie stabilit intre timpul/spatiul personal si activitatile comune.

Profitati si mergeti in parc, faceti miscare impreuna, iesiti sa admirati arhitectura orasului, participati la un show sau, pur si simplu, iesiti pe balcon la o cana de cafea, povestind despre cum v-a fost ziua, despre experientele voastre ori depanand amintiri.

Ca regula general valabila, un secret al cuplurilor fericite si longevive este ca partenerii sa nu mearga niciodata suparati la somn. Este ideal ca ambii sa se deschida, sa asculte parerea celui de langa el/ea si sa se descarce. Daca, inainte de a adormi, esti linistit si nu iti roiesc prin cap griji, probleme ori diverse suparari si frustrari, odihna va fi deplina si, cand te vei trezi a doua zi, te vei simti mult mai bine. In plus, conexiunea voastra va fi considerabil imbunatatita, mai ales pe termen lung.

Daca vrei sa te bucuri de beneficiile unei relatii sanatoase si de durata, acorda-i atentia necesara partenerului si nu redu timpul de care are nevoie cuplul pentru a se consolida armonios. Vorbeste deschis cu cel de langa tine, ascultandu-l cand este randul sau, fiind o persoana empatica si intelegatoare. Neintelegerile se pot nu doar rezolva, ci si preveni. Cum vrei sa procedezi?

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă