8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestylePrize si intrerupatoare simple sau modulare?

Prize si intrerupatoare simple sau modulare?

O intrebare simpla si totusi o decizie destul de grea pentru locuinta dumneavoastra. Alegeti gama simpla sau gama modulara de prize si intrerupatoare? Varianta clasica include doze rotunde cu cate un singur dispozitiv in fiecare doza, in timp ce gama modulara va permite sa puneti mai multe dispozitive intr-o singura doza.

Dar totul depinde de simplitatea sau complexitatea instalatiei electrice din casa dumneavoastra.

De exemplu, daca aveti un numar mare de consumatori in casa si aveti nevoie de mai multe prize si intrerupatoare, varianta modulara ar fi cea mai buna alegere, pentru ca este mai compacta si permite folosirea optima a fiecarei doze, insa daca aveti o instalatie electrica simpla si un numar mic de prize si intrerupatoare, varianta clasica ar fi mult mai potrivita, pentru ca este si mai ieftina si mai usor de montat.

Ca si tipuri de prize, puteti alege intre prize schuko (cu impamantare) pentru alimentare, prize de internet (RJ45), priza TV (pentru semnal TV), prize de telefon (RJ11) si chiar si prize USB (pentru incarcarea telefoanelor).

Daca aveti un router wireless, puteti sa renuntati la prizele de internet, pentru ca fiecare dispozitiv se va conecta direct la el, iar daca optati pentru un sistem modular veti putea sa puneti in aceeasi doza priza de TV cu una sau mai multe prize schuko sau USB.

In cazul intrerupatoarelor, cele mai importante tipuri sunt: intrerupatoarele simple, intrerupatoarele duble si intrerupatoarele cap-scara, insa mai putem aminti si intrerupatoarele cap-cruce, intrerupatoare de revenire si multe altele. Probabil stiti cu totii ce fac intrerupatoarele clasice, cu care puteti aprinde sau stinge lumina foarte usor.

Un intrerupator cap-scara va ajuta sa faceti acelasi lucru din doua locatii diferite ale incaperii, in timp ce intrerupatorul cap-cruce poate sa fie ca o punte intre doua intrerupatoare cap-scara ducand la 3 numarul de locuri de unde se poate stinge sau aprinde lumina.

Ideea este simpla, daca vreti o solutie mai compacta, cu un design mai placut si functional, un sistem modular este cea mai buna alegere pentru locuinta dumneavoastra. Dar daca vreti o solutie mai putin complexa, un sistem clasic de prize si intrerupatoare este tot ce aveti nevoie.

Sfatul nostru este sa fiti foarte atenti la calitatea prizelor si interupatoarelor, la materialele folosite, finisaje si mai ales la producatori. Fiecare producator are o gama mai ieftina sau mai scumpa si cu siguranta veti gasi o solutie optima in functie de buget.

 

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă