19.6 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Prinţul William: „Mi-aş susţine copilul dacă ar fi gay”

El a afirmat că s-a gândit la acest lucru de când a devenit părinte.

„Mi-aş fi dorit să fi trăit într-o lume în care acest lucru este normal şi cool, dar în mod special pentru familia mea şi poziţia în care suntem, nu sunt aşa de sigur”, a afirmat el.

Ducele de Cambridge vorbea tinerilor la un eveniment de caritate pentru persoanele LGBT în Londra.

Organizaţia Albert Kennedy susţine tinerii LGBT care sunt în pericol de a rămâne pe străzi.

Ducele a afirmat că ar susţine „orice decizie” ar lua copiii săi, însă a adăugat: „Mă îngrijorează ca părinte. Câte bariere vor fi, cuvinte pline de ură, persecuţie şi discriminare, aceste lucruri mă îngrijorează”, a afirmat el.

„Însă ţine de noi toţi să încercăm să schimbăm aceste lucruri şi să ne asigurăm că ele devin elemente ale trecutului”, a adăugat prinţul.

El şi-a exprimat şocul cu privire la un atac recent asupra a două femei gay într-un autobuz din Londra, declarând: „Am fost revoltat”.

Tim Sigsworth, directorul executiv al organizaţiei Albert Kennedy, a declarat că afirmaţiile ducelui vor face „o mare diferenţă”.

Sigsworth a declarat: „Eu am fost respins de mama mea şi ideea că viitorul monarh spune că îşi va susţine copiii dacă vor fi persoane LGBT este un mesaj pentru întreaga societate, un mesaj că avem nevoie de susţinere şi trebuie să dăm putere persoanelor LGBT”.

Ultima oră
Pe aceeași temă