Prințul Philip a fost transferat la un alt spital pentru investigații cardiologice

Ducele de Edinburgh, în vârstă de 99 de ani, a fost internat de urgență în urmă cu aproape două săptămâni, după ce s-a „simțit rău”

Share

Bianca Ion 0 comentarii

02.03.2021 - 17:24

Prințul Philip a fost transferat la un spital de top din Londra pentru mai multe tratamente și investigații, a declarat Palatul Buckingham în decurzul zilei de luni, 1 martie.

Prințul, în vârstă de 99 de ani, a părăsit spitalul regele Edward al VII-lea și a fost transferat la un spital de înaltă tehnologie. Palatul precizează că soțul reginei Elisabeta a II-a „răspunde la tratament”.

Potrivit declarației palatului, „Ducele de Edinburgh a fost transferat luni de la spitalul regelui Edward al VII-lea la spitalul Sf. Bartolomeu, unde medicii vor continua să-l trateze pentru o infecție, precum și să efectueze teste și observații pentru o afecțiune cardiacă preexistentă.

„Ducele rămâne în stare bună și răspunde la tratament, dar se așteaptă să rămână în spital până cel puțin până la sfârșitul săptămânii".

Când a fost internat pentru prima dată la spitalul regele Edward al VII-lea, s-a spus că se află la spital ca „măsură de precauție” după ce s-a simțit rău.

O săptămână mai târziu, palatul a confirmat pentru prima dată că Philip, care s-a retras din datoria regală în 2017, era tratat pentru o infecție. Palatul a spus anterior doar că boala nu este legată de COVID-19. (Atât regina Elisabeta, cât și Filip au primit vaccinurile împotriva coronavirusului în ianuarie.)

Se crede că Philip a avut un singur vizitator din familia sa când prințul Charles a fost la spital în prima sâmbătă după internare. Câteva zile mai târziu, nepotul prințul William i-a spus unui fotograf la un eveniment că ducele  "este în regulă".

Citește totul despre:

Comentarii