Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prințul Albert de Monaco, mai bogat decât regina Angliei

Prinţul Albert de Monaco este mai bogat decât regina Angliei, potrivit unui clasament al celor mai bogate familii regale din lume, realizat de Business Insider.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

26.07.2019 - 10:27

În 2010, clasamentul stabilit de revista „Forbes“ plasa familia de Monaco înaintea familiei regale britanice, cu 500 milioane dolari, potrivit News.ro.

Dacă prințul Albert de Monaco, miliardar totuşi, se află pe poziţia a zecea în top, regina Elisabeta a II-a nici nu figurează aici. 

În clasament (care nu a inclus ceea ce deţine Elisabeta a II-a a Marii Britanii) nu au fost luate în considerare nici proprietăţile coroanei britanice, precum Palatul Buckingham, care are o valoare de 5 milioane dolari. 

Albert de Monaco deţine un sfert din Rocher, ceea ce reprezintă o mică suprafaţă (Principatul are 202 hectare), dar de mare valoare. În Principatul Monaco, preţul pe metrul pătrat atinge 41.000 de euro. Prințul deţine, de asemenea, o importantă colecţie de maşini vechi şi casa mamei sale, Grace Kelly, din Philadelphia. 

 

Domnia lui Albert

La 6 aprilie 2005, Prințul Rainier al III-lea a murit, iar Prințul Albert a devenit Prinț Suveran de Monaco sub numele de Albert al II-lea. La sfârșitul celor trei luni de doliu pentru tatăl său, la 12 iulie 2005, la Catedrala Sfântul Nicolae a avut loc prima parte a învestiturii sale, o masă prezidată de arhiepiscopul de Monaco, ce a marcat începutul domniei sale. Apoi, Albert al II-lea s-a întors la palatul princiar pentru a găzdui o petrecere la care au participat 7.000 de monegasci născuți în principat.

A doua parte a învestiturii a avut loc la 19 noiembrie 2005. Albert a fost înscăunat la Catedrala Sfântul Nicolae. Familia sa a fost prezentă, inclusiv sora sa mai mare (și moștenitoare prezumptivă), Prințesa Carolina, cu soțul ei, Ernst, Prinț de Hanovra, și trei dintre cei patru copii: Andrea, Pierre și Charlotte; sora sa mai mica – Prințesa Stéphanie, mătușa paternă – Prințesa Antoinette, baroneasă de Massy, și verișorii lui: Jean-Léonard Taubert-Natta de Massy și Elisabeth-Anne de Massy. Au fost prezente 16 delegații regale din mai multe țări.

Comentarii

loading...