21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestylePrimul hotel de lux din spațiu va fi inaugurat în 2027

Primul hotel de lux din spațiu va fi inaugurat în 2027

În 2019, compania californiană Gateway Foundation a lansat primele planuri pentru un hotel în stilul unei nave de croazieră care ar putea pluti într-o bună zi deasupra atmosferei Pământului.

Apoi numită Stația Von Braun, acest concept futurist – format din 24 de module conectate prin arbori de ascensor care alcătuiesc o roată rotativă care orbitează Pământul – era programat să fie complet operațional până în 2027.

Hotelul are acum un nou nume – stația Voyager – și urmează să fie construit de Orbital Assembly Corporation, o companie de construcții nouă condusă de fostul pilot John Blincow, care conduce și Fundația Gateway.

Stația Voyager va găzdui 280 de oaspeți și 112 membri ai echipajului. Cu peste 11.600 de metri pătrați de spațiu locuibil, stația comercială va avea multe caracteristici așteptate într-un vas de croazieră, inclusiv vile de lux, apartamente hoteliere, sală de gimnastică, restaurant și bar, biblioteci și un cinematograf. „Gravitația simulată va oferi facilități precum toalete, dușuri și paturi care funcționează similar cu ceea ce sunteți obișnuit pe Pământ”, spune site-ul companiei.

 

Într-un interviu recent acordat CNN Travel, Blincow a explicat că au existat unele întârzieri cauzate de pandemie, dar construcția spațiului hotelier va începe în 2026, iar o ședere în spațiu ar putea fi o realitate până în 2027.

“Încercăm să facem publicul să realizeze că această epocă de aur a călătoriilor spațiale este chiar după colț. Se apropie. Se apropie repede”, a spus Blincow.

Imaginile despre ceea cum ar putea arăta hotelul sugerează un interior care nu este diferit de un hotel de lux  de pe Pământ, doar că va avea niște vederi destul de specatculoase.

 

Echipa dorește să aducă o felie de normalitate și în spațiu prin suite calde și baruri.

Asta nu înseamnă că hotelul va ignora cu totul noutatea de a fi în spațiu. Există planuri de a servi „mâncare spațială” tradițională – cum ar fi înghețata liofilizată – în restaurantul hotelului.

În plus, vor fi oferite activități recreative care „evidențiază faptul că ești capabil să faci lucruri pe care nu le poți face pe Pământ”, potrivit lui Alatorre.

„Datorită greutății și gravitației reduse, veți putea sări mai sus, să puteți ridica lucrurile, să puteți alerga în moduri pe care nu le puteți face pe Pământ”.

 

Orbita și elevația planificate pentru stația Voyager este de 97 de grade și 500-550 de kilometri de la suprafața Pământului pe o orbită sincronă cu soarele. Acest lucru înseamnă că hotelul spațial va fi sincronizat pentru a fi întotdeauna în aceeași poziție „fixă” față de Soare, contribuind la reducerea stresului termic și permițând generarea de energie solară aproape continuă. Potrivit OAC, degradarea orbitei și riscul de resturi spațiale vor fi, de asemenea, nominale.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă