Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preşedintele Comitetului Olimpic American va părăsi funcţia la sfârşitul anului

Comitetul Olimpic American (USOC), afectat recent de vastul scandal de abuzuri sexuale din cadrul Federaţiei Americane de Gimnastică, a anunţat, luni, că Larry Probst va părăsi funcţia de preşedinte la sfârşitul anului, transmite AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2018 - 10:36

Probst va fi înlocuit, începând cu data de 1 ianuarie 2019, de Susanne Lyons, fostă directoare generală a USOC, a precizat forul olimpic.

''Vom face tot posibilul pentru a recâştiga încrederea sportivilor şi, mai ales, a celor care au fost victime ale abuzurilor sexuale'', a declarat Suzanne Lyons.

Lyons fusese înlocuită în postul de director general al USOC de Sarah Hirshland, o fostă conducătoare a Federaţiei Americane de Golf, în luna iulie.

''Cred că schimbare are rostul ei, iar în unele domenii trebuie să faci schimbări pentru a merge înainte. Vom începe cu Comitetul Executiv şi cu Sarah (Hirshland)'', a adăugat Suzanne Lyons.

Plecarea lui Larry Probst survine în urma afacerii Larry Nassar, medicul Federaţiei americane de gimnastică, acesta fiind condamnat la închisoare pe viaţă pentru agresiuni sexuale comise împotriva a peste 265 de victime, dintre care 160 de gimnaste, timp de două decenii. Există anchete în curs, pentru alte agresiuni sexuale şi la taekwando şi înot.

''Am greşit faţă de sportivii noştri. Sunt în vârful piramidei şi iau acest lucru foarte personal. Suntem dezolaţi pentru ceea ce s-a petrecut'', a declarat Probst la rândul său, subliniind că e ''momentul ideal'' pentru a pleca, luând în considerare accederea în funcţie a doamnei Hirshland şi posibilitatea de a o menţine pe Suzanne Lyons într-o funcţie majoră, permiţând prezenţa a doua femei în posturi cheie ale USOC.

''E necesar un schimb de cultură. Cred că ele vor duce spiritul (organizaţiei) într-o direcţie pozitivă'', a mai spus Probst.

Larry Probst a precizat că se va întâlni cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, germanul Thomas Bach, pentru a vedea dacă există un post pentru el în în mişcarea olimpică.

Comentarii