20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăLifestylePreliminarii Euro 2016: România – Ungaria, meciul orgoliilor. „Dárdaie” ungurii?

Preliminarii Euro 2016: România – Ungaria, meciul orgoliilor. „Dárdaie” ungurii?

Meciul România – Ungaria, un duel devenit deja tradiție, este extrem de important pentru tricolori. În timp ce ungurii își anunță deja victoria, la Budapesta, realitatea de pe Arena Națională va fi cu totul alta, iar o remiză nu este exclusă din calcule.

Victor Pițurcă declara că obiectivul tricolorilor pentru această toamnă este să mai facă încă 7 puncte, deci două victorii și o remiză în următoarele 3 meciuri: Ungaria (11 octombrie, acasă), Finlanda (14 octombrie, deplasare) și Irlanda de Nord (14 noiembrie, acasă). Cu toate că în primul dintre meciuri ambele tabere vor lupta la victorie, cei doi tehnicieni ar putea avea alte planuri. Nici Pițurcă, nici Dardai nu vrea să-și vadă echipa umilită de adversar, mai ales într-un astfel de meci în care orgoliile au depășit mereu spațiul de joc.

Faptul că la Budapesta s-a creat o stare de optimism cu privire la acest meci ar putea proveni dintr-o reacție exagerată a apropiaților echipei naționale și mai ales a fanilor. De altfel ungurii nu au nimic de pierdut, iar antrenorul Dardai a declarat la conferința de presă că știe că România este un adversar puternic, dar că speră că jucătorii săi vor fi concentrați 90 de minute.

Elevii lui Pițurcă domină la toate capitolele, o singură problemă fiind absența lui Marica, asta în contextul în care maghiarii îl au pe teren pe vârful lor, experimentatul Adam Szalai. Chiar și așa tricolorii au mai multe soluții în ofensivă, ungurii putând pune reale pericole doar prin Szalai sau Dzsudzsák. Pițurcă se bazează la faza de atac pe Chipciu, Stancu/Keșeru și posibil Sânmărtean, care a fost și el reținut în lotul pentru meciurile cu Ungaria și Finlanda. Sânmărtean este de altfel jucătorul care, folosit la centru, ar putea face praf defensiva maghiară, el având o evoluție destul de constantă în ultima perioadă. Pe de altă parte maghiarii sunt periculoși la fazele fixe, prin care au reușit să deschidă scorul în meciul cu Irlanda de Nord.

Ceea ce ar trebui să-i sperie pe Pițurcă și elevii săi este venirea pe banca adversarei a lui Pal Dardai. Tehnicianul l-a înlocuit pe Pinter după ce ungurii au pierdut cu Irlanda de Nord, scor 1-2. Dardai este de altfel omul pentru care Szalai s-a întors la națională, iar grupul de la Budapesta este acum mult mai unit decât în orice alt meci din ultimul an. Rezultatul precedent dintre România și Ungaria, când tricolorii au câștigat cu 3-0 în preliminariile CM 2014, ar putea fi uitat după această partidă. Mulți oameni de fotbal din România prefațează o 2-0 sau 3-1 pentru tricolori, ceea ce ar fi un rezultat deosebit pentru consolidarea actualului lot al lui Pițurcă. Cu multe eșecuri la activ România nu a mai avut de multă vreme un nuclu pe baza căruia să poată construi, însă preliminariile Euro 2016 reprezintă ultima șansă ca tricolorii să redevină o adevărată echipă.

Astfel meciul România – Ungaria va fi unul spectaculos atât vreme cât antrenorii vor risca, altfel este posibil să asistăm la o partidă destul de închisă, în care diferența se va face printr-o eroare nepermisă a uneia dintre tabere, iar ungurii vor face cu siguranță multe greșeli. Totuși cel mai rău scenariu, nu atât pentru tricolori, cât pentru modul în care va arăta partida, ar fi ca ungurii să deschidă scorul. În acest caz nu ar fi exclus ca meciul să se încheie la egalitate, ceea ce, de altfel, Ladislau Boloni declara că ar fi „bine pentru ambele echipe”.

Foarte important pentru România va fi ca publicul să nu scandeze lozinci rasiste sau să aibă comportamente nepermise, deoarece UEFA poate da foarte ușor sancțiuni prin care naționala să evolueze fără public în meciurile următoare.

Cote la casele de pariuri

România este favorita clară a întâlnirii, având pentru victorie, la două dintre cele mai mari case de pariuri, cote de: 1.75 și 1.72. Ungaria este cotată cu 4.75, în timp ce un egal, cu 3.50-3.60, este al doilea rezultat posibil, după victoria tricolorilor.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă