Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Platforma Twitter şi conturi de parodie, date în judecată

Un proeminent parlamentar republican american a depus luni o plângere penală împotriva platformei sociale Twitter şi câtorva dintre utilizatorii acesteia, cerând despăgubiri în valoare totală de 250 de milioane de dolari, informează marţi Xinhua.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2019 - 11:58

Devin Nunes, reprezentantul Californiei şi preşedintele Comitetului permanent pentru serviciile de informaţii din Camera Reprezentanţilor, a declarat că reţeaua Twitter a limitat vocile conservatoare şi a permis distribuirea câtorva parodii menite să-l defăimeze. Conturile de parodie au fost de asemenea enumerate pe lista acuzaţilor.

"Prin acţiunile sale, Twitter a intenţionat să genereze şi să promoveze afirmaţii false şi defăimătoare despre reclamant, pentru a influenţa impactul alegerilor din 2018 pentru Congres", a subliniat congresmanul american în plângere.

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat susţinerea pentru acţiunea lui Nunes, distribuind pe contul său de Twitter o ştire despre acest caz.

Plângerea penală a fost înaintată în contextul tensiunilor tot mai mari dintre giganţii internetului şi unii dintre politicienii conservatori, care îi acuză pe primii de atitudine părtinitoare în defavoarea politicienilor şi alegătorilor conservatori.

Acţiunea neaşteptată a lui Nunes a devenit centrul unei dezbateri aprinse cu privire la media sociale. Susţinătorii au salutat plângerea drept o acţiune curajoasă, în timp ce criticii l-au ironizat pe Nunes, afirmând că această plângere face de fapt şi mai multă publicitate conturilor de parodie.

Comentarii