5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestylePlângerea de hărţuire sexuală a actriţei Ashley Judd contra lui Harvey Weinstein,...

Plângerea de hărţuire sexuală a actriţei Ashley Judd contra lui Harvey Weinstein, respinsă

Judd l-a acuzat pe Weinstein că a defăimat-o în 1998 după ce i-a refuzat avansurile sexuale cu un an înainte. 

În procesul ei, intentat în aprilie 2018, actriţa din “Double Jeopardy” l-a acuzat pe Weinstein că i-ar fi distrus reputaţia prin faptul că l-a descurajat pe regizorul Peter Jackson să o distribuie în franciza “The Lord of the Rings”. 

Judd, una dintre primele femei care l-au acuzat public în octombrie 2017 pe Weinstein de comportament sexual nepotrivit, l-a învinuit pe producător de hărţuire încălcând o lege din California care restricţionează un astfel de comportament al unei persoane într-o “afacere sau relaţie profesională”. 

Într-o notă de subsol din plângere, judecătorul Philip Gutierrez a spus că nu a putut determina dacă Judd a fost hărţuită de Weinstein “în sensul colocvial al termenului”. 

Gutierrez a afirmat că relaţia lui Ashley Judd, în calitate de actriţă, cu producătorul nu este prevăzută în statutul californian sub care a fost făcută, nici sub un alt amendament din 2019. 

“Am spus încă de la început că plângerea a fost nejustificată şi suntem mulţumiţi că instanţa a văzut aşa cum am văzut şi noi. Credem că vom avea câştig de cauză”, a spus avocatul lui Weinstein, Phyllis Kupfestein, într-un comunicat. 

Însă avocatul lui Judd, Theodore J. Boutrous Jr., a afirmat că această hotărâre nu anulează plângerea actriţei. 

“Nimic din decizia de astăzi nu schimbă acuzaţiile multiple aduse de Ashley Judd”, a transmis Boutrous într-un comunicat. 

Weinstein urmează să fie judecat în luna mai, la New York, având cinci acuzaţii împotriva sa, inclusiv viol în care au fost implicate alte două femei. 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Ciucă și Ciolacu le prezintă filialelor din București candidatul unic. Cel mai probabil este Cîrstoiu. Se așteaptă reacția Gabrielei Firea

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, se întâlnesc, marți dimineață, cu liderii filialelor din București ale ambelor partide, pentru a le...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă