20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestylePistolul lui Han Solo din ''Return of the Jedi'' va fi vândut...

Pistolul lui Han Solo din ”Return of the Jedi” va fi vândut în iunie la licitaţie

Piesa de recuzită, care se aşteaptă să atingă un preţ de între 300.000 şi 500.000 dólares, este cea mai râvnită din această licitaţie intitulată ”Hollywood Legends” şi care se va desfăşura, la 23 iunie, la hotelul Planet Hollywood din Vegas (Nevada), a anunţat casa de licitaţii pe pagina sa de internet.

“Pistolul lui Han Solo este unul dintre articolele cele mai fascinante provenite din saga ‘Star Wars’ şi ajunse vreodată la o licitaţie; provine din colecţia regizorului artistic al filmului, James L. Schoppe”, se arată în comunicat.

Piesa, care făcea parte din colecţia ”The James L. Schoppe Star Wars: Return of the Jedi Production Archive”, va fi pusă la dispoziţia publicului cu prilejul aniversării a 35 de ani de la lansarea filmului.

Arma, cunoscută ca BlasTech DL-44, a fost creată special pentru film şi a avut ca model formatul pistolului Mauser C96 Broomhandle real, căruia i s-au adăugat elemente adiţionale.

După încheierea filmărilor, cel însărcinat cu înregistrarea obiectelor de recuzită, Peter Hancock, a predat pistolul şi alte articole directorului artistic James L. Schoppe, care le-a ţinut peste trei decenii, în colecţia sa.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă