21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestylePiatra decorativă - Ce este și de ce să o adopți în...

Piatra decorativă – Ce este și de ce să o adopți în designul casei tale?

Astăzi industria plăcilor decorative îți pune la dispoziție soluții dintre cele mai diverse pentru placarea suprafețelor, podele sau pereți. O alegere reușită pe care o poți face pentru interiorul sau exteriorul locuinței tale este un material devenit tot mai popular, piatra decorativă.

Dacă te întrebi ce este piatra decorativă și cum te poți folosi de frumusețea ei în amenajarea interioară a casei sau în grădină, atunci articolul acesta este pentru tine. Află mai multe din rândurile de mai jos.

Ce este piatra decorativă?
Piatra naturală decorativă este o soluție foarte îndrăgită când vine vorba de placarea diferitelor suprafețe dîn interior sau exterior, datorită aspectului său unic, natural. Preferată de arhitecți, designeri de interior, dezvoltatori imobiliari, piatra decorativă este folosită cu succes indiferent de stilul proiectului unde este destinată, fie rustic sau modern.

 Piatra decorativă exploatata dîn carierele de piatră din intreaga lume, de unde este extras așadar materialul brut. Blocurile de piatră sunt debitate, prelucrate și finisate, iar ulterior se comercializează in magazinele de specialitate, in Romania cel mai cunoscut furnizor fiind PIATRAONLINE.

Cele mai utilizate tipuri de piatră în placările interioare și exterioare sunt:

 

Ardezia este un material care se prezintă de cele mai multe ori în straturi de piatră, asemeni unor fâșii de diferite nuanțe, de la maro la verde albastru. Ardezia variază, astfel o poți găsi atât sub forma bucăților lungi și subțiri din piatră, dar și sub formă de lespezi poligonale.

 

https://www.piatraonline.ro/ardezie-rusty-brown-10cm-x-ll

Prin urmare, ardezia este o piatră folosită atât în placarile interioare (ex: pardoseli, pereți, șeminee), cât și în exterior (fatade, garduri) pana la acoperișuri sau pavaje, într-o varietate surprinzătoare de culori: roșu terracotta, verde, maro / ciocolatiu.

Travertinul este o rocă sedimentară care după extracție și tăiere, se comercializeaza sub diferite forme, ex: plăci, pavaje exterioare. Vei gasi travertinul în dale până la plăci mari recomandate la placarea pereților sau a blaturilor pentru baie / bucatarie.

Are un aspect natural, foarte plăcut și este un tip de piatră care are multe variații frumoase.

 

https://www.piatraonline.ro/travertin-yellow-scapitat-5cm-x-ll-x-2-2cm

Travertinul îndeplinește chiar și cele mai exigente cerințe în materie de placări interioare sau exterioare. Există o gamă largă de stiluri și culori, astfel că vei gasi cu siguranță ceea ce îți dorești.

Marmura este o piatră decorativă care a cunoscut o utilizare la scară largă în decorurile moderne, un element de design prețuit, folosit în diferite modalități, fie în casă, birou sau grădină.

 

https://www.piatraonline.ro/marmura-catania-cream-scapitata-7-5-x-30-x-1-5-cm

Marmura este o piatră decorativă pe care o putem numi atemporală, folosită atât în trecut, cât și astăzi pentru a aduce frumusețea și luxul în orice cameră pe care o decorează.

Marmura are nuanțe diverse și poate fi ușor combinată cu alte materiale cum ar fi lemnul, țesăturile.

Pentru pardoseală se preferă de multe ori marmura, oferă un aspect strălucitor, neted și este foarte ușor de curățat. Scările din marmură sunt și ele adesea folosite pentru intrări și adaugă o notă specială întregii case.

Care sunt avantajele pietrei naturale?
Piatra naturală este un material plăcut pentru placarea casei tale, vei obține un design unic si inovator, iar opțiunile de culori care ți se pun la dispoziție vor face misiunea ta una simplă. Piatra decorativă aduce urmatoarele avantaje:

Durabilitate – decorul pe care îl vei obține cu ajutorul pietrei naturale va fi nu doar unic și frumos, ci durabil. Așadar investești într-un material ce va rezista peste generatii.

Rezistență la zgârieturi și abraziune (uzura) – este nevoie de foarte mult timp pentru ca piatra naturala să cunoască semne de deteriorare.

Unicitate și eleganță – piatra naturala este una dintre cele mai elegante și frumoase opțiuni de decorare a interiorului și exteriorului. Nu întâmplător piatra naturala este folosită de secole.

Opțiuni multiple de design – cu piatra naturală ai multe opțiuni de amenajare, prin urmare nu ai de ce sa îți faci temeri în a găsi soluția potrivită decorului pe care vrei să îl creezi.

În concluzie, piatra naturală este materialul pe care îl poți folosi cu succes în designul casei tale, la interior și exterior. Alege tipul de piatră decorativă care îți place și creează un decor unic care va uimi prin textură și culoare!

 

 

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă