7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestylePeștele în sos tomat, versatilul preparat

Peștele în sos tomat, versatilul preparat

Că peștele este un aliment sănătos și cea mai bună alegere când vine vorba de carne, e de notorietate. Acizii grași polinesaturați Omega 3, considerați acizi grași esențiali, sunt vitali pentru funcționarea în bune condiții a metabolismului, iar vechiul slogan „Nicio masă fără pește” reprezenta o recomandare cât se poate de bună, pentru absolut toate vârstele. Valabilă și azi.

Grăsimile nesaturate din pește protejează sistemul nervos, hrănesc creierul, cresc energia și puterea de concentrare, dar și nivelul de „colesterol bun”. În plus, fiind o sursă excelentă de proteine, cărora li se adaugă cantități apreciabile de minerale (fier, fosfor, zinc, cupru, calciu și potasiu), oligoelemente (seleniu, cobalt și mangan) și vitamine (A, E și toată gama de B-uri),  peștele este unul dintre marii contributori la formarea țesuturilor și la o normală desfășurare a proceselor fiziologice din organism.

Cum sfatul nutriționiștilor este de a consuma o cantitate cât mai mică de prăjeli, cel mai popular mod de preparare a peștelui nu este și cel mai recomandat. Și ar mai fi un aspect demn de luat în seamă: peștele cumpărat ca fiind proaspăt nu întotdeauna este așa cum pretind cei care îl vând că este… Iar vara riscurile sunt mai mari decât oricând.

Dacă îți place peștele și vrei să îl consumi în siguranță, având garanția că provine din surse sigure și că este preparat în condiții corespunzătoare de igienă, cu respectarea standardelor, cel mai comod și accesibil este să îl alegi pe cel conservat.

Sortimentele în sos tomat pot fi foarte lesne ingredientele principale ale unei mese sănătoase, delicioase și ușoare. Pe lângă acizii Omega-3 din pește, o astfel de conservă mai furnizează organismului și licopen, grație roșiilor din care este preparat sosul.

Conservele Eva de sardine, macrou, șprot sau fileuri de hering în sos tomat pot fi consumate ca atare – în pauza de masă – sau pot reprezenta un fel principal de mâncare, acasă. Este nevoie doar de puțină imaginație, pentru că cele mai bune rețete nu sunt neapărat cele din cărțile de bucate. De exemplu, sardinele în sos tomat pot fi consumate cu paste sau cu mămăligă. Cât despre fileurile de macrou sau hering în sos tomat, acestea se pretează și alături de garnituri ușoare de cartofi natur, orez, năut sau linte, dar și pe felii de pâine integrală, sub formă de sandvici, sau pe chifle – ca tartine.

 

Sosul tomat care învăluie și scaldă diferitele sortimente de pește din conservele Eva este un sos bogat, obținut din roșii suculente, atent selecționate, preparat folosindu-se cele mai noi și moderne tehnologii. Dincolo de avantajele consumului de pește din punct de vedere nutritiv, bucură-te de mese de vară ușoare, dar gustoase și – nu în ultimul rând – prietenoase cu silueta.

 

 

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă