7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestylePeste 3 milioane de newyorkezi au asistat la tradiţionala paradă de Thanksgiving

Peste 3 milioane de newyorkezi au asistat la tradiţionala paradă de Thanksgiving

La primele ore ale dimineţii cu o temperatură de minus 7 grade existau îndoieli privind desfăşurarea evenimentului organizat de lanţul de magazine Macys, mai ales din cauza vântului, care făcea riscantă înălţarea baloanelor gigant, şi a frigului pătrunzător.

Dar comisarul newyorkez de poliţie, James O’Neil, şi-a dat avizul prin reţelele de socializare, asigurând că “parada este o oportunitate şi că vântul cooperează pentru ca toate baloanele să se afle la înălţimea regulamentară. Va fi o mare zi pentru toţi”.

Şi a fost. Baloane uriaşe reprezentând personaje din universul comic books, filme şi jocuri video au plutit deasupra străzilor din Manhattan după ce au fost autorizate să se înalţe. Şi mii de persoane s-au aliniat pe stradă pentru a vedea baloanele uriaşe, carele alegorice, formaţiile muzicale, fanfarele, grupurile de animatori şi chiar un Moş Crăciun care a anunţat venirea sărbătorilor.

Din noiembrie 1924, parada Macy a devenit sinonimă cu începerea Sărbătorilor de Crăciun.

Pentru această ediţie, la paradă au participat 16 baloane reprezentând personaje gigantice; 43 de globuri de talie mai mică cu tematică infantilă, 1.200 de animatori şi dansatoare, peste 1.000 de clovni şi 12 formaţii muzicale.

La ediţia de anul acesta au defilat şi care alegorice noi, precum Fantasy Chocolate, Kinder Factory, sau Ţestoasele Ninja. Cei mici s-au bucurat de baloanele uriaşe reprezentând personaje ca Charlie Brown, Dragon Ball, Pikachu sau Ronald McDonald.

Cele mai citite

Se desumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă