Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste 200 de artişti prezenți la Festivalul Internaţional de Arte Vizuale din Vama Veche

Peste 200 de artişti ai imaginii, formelor, culorii şi mişcării au fost prezenţi duminică seară, în grădina complexului turistic Frontiera din Vama Veche, la deschiderea celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Arte Vizuale VSLO, organizat de Asociaţia Visual Arts.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2018 - 11:32

Directorul festivalului, Cătălin Rudolf, a declarat, pentru Agerpres, că ediţia din acest an cuprinde workshopuri şi ateliere de fotografie, de film, de pictură şi sculptură, teatru şi muzică, vernisaje şi proiecţii de filme, expoziţii de fotografie şi artă.

"Vor fi 13 lectori care vor susţine workshopurile şi cursurile teoretice despre film şi producţia de scurt metraje şi seminariile de artă fotografică şi film, printre care avem şapte specialişti din străinătate. De asemenea, pe parcursul celor şase zile vor fi inaugurate şase expoziţii de fotografie, un vernisaj de pictură şi o expoziţie de sculptură cu lucrările realizate de participanţi în piatră de mare", a spus Cătălin Rudolf.

Pe parcursul festivalului, organizatorii pun la dispoziţia participanţilor echipamente de imagine şi montaj pentru realizarea unor scurtmetraje tematice de 8-9 minute cu subiecte ce evocă oameni, locuri şi atmosfera Vama Veche.

"Avem trei sponsori ce reprezintă cele mai importante mărci din domeniul tehnicii foto-film care au oferit, pentru această ediţie, 50-60 de echipamente de lucru pentru realizarea unor filme de scurtmetraj ce vor intra în concurs, la finalul festivalului şi pentru care s-au înscris, până acum, cinci cursanţi", a subliniat Cătălin Rudolf.

Festivalul Festivalului Internaţional de Arte Vizuale se va încheia sâmbătă noaptea cu festivitatea de premiere şi decernarea trofeului VSLO, iar duminică vor fi eliberate diplomele de participare.

Comentarii