Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liviu Popescu, Marinela Ardelean și Virgil Ianțu (Foto: Mihai Diac)

Peste 100 de vinuri de lux pot fi degustate la București

Timp de două zile, sâmbătă și duminică, la București se desfășoară cea de-a patra ediție a expoziției RO-Wine | The International Wine Festival of Romania.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.05.2019 - 22:17

Ediția din 25-26 mai 2019, cea de a patra, este cea mai amplă ediție, de până acum, a acestei expoziții dedicate vinurilor premium. La București sunt prezenți circa 90 de producători de vin, cei mai mulți fiind din România, dar și din Republica Moldova, Italia, Spania,  Franta, Argentina, Noua Zeelandă și Uruguay.

În premieră, o zonă extinsă a festivalului va fi dedicată pieței gourmet. Aici, vizitatorii au ocazia să testeze de la zacuști și produse de vânat tradiționale până la prosciutto și foie gras. În cadrul zonei gourmet sunt organizate și sesiuni de live cooking cu unii dintre cei mai apreciați chef-i din România.

Întrucât se adresează în primul rând pieței HoReCa, festivalul permite, în premieră, accesul gratuit al angajaților și angajatorilor din această industrie, în baza înregistrării lor online.

Publicul poate încerca peste 350 de vinuri premium, peste 100 de vinuri super premium și o selecție specială de Champagne, prezentate de specialiști de top în domeniu. Principalul îndrumător al publicului este Marinela Ardelean, degustător profesionist de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma).

 

"Ambasadorii" acestei celei de a patra ediții a RO-Wine sunt omul de televiziune Virgil Ianțu, Nicolae al României și soția lui, Alina – Maria.

 

Ce alegem: vin "de casă" sau din magazin ?

"Concurența este din ce în ce mai mare, sunt din ce în ce mai mulți producători. Diferența dintre ei o decide consumatorul. Noi dorim să mărim comunitatea iubitorilor de vinuri fără niciun compromis", explică Marinela Ardelean. Pe de altă parte, ea se declară împotriva tradiției românești, a vinului produs în gospodăria proprie, subliniind că "vinul care are o etichetă oferă o garanție".

Despre ce înseamnă compromis în industria vinului ne-a făcut unele dezvăluiri Virgil Ianțu: "Știu o cramă care și-a bătut joc de un vin. Într-un an în care proprietarul nu trebuia să scoată un vin (pentru că fusese un an prost din punctul de vedere al climei - n.n.), el totuși l-a scos. De atunci eu nu mai merg la acea cramă".

La expoziția din acest an, vizitatorii au la dispoziție și prima ediție tipărită a Ghidului RoWine, care este util atât pe parcursul festivalului, cât și pentru utilizarea ulterioară în restaurante și hoteluri.

Comentarii