14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestylePerformanţa angajaţilor poate fi evaluată cu ajutorul inteligenţei artificiale

Performanţa angajaţilor poate fi evaluată cu ajutorul inteligenţei artificiale

Gigantul american foloseşte în acest scop inteligenţa artificală Watson, care conform IBM este una dintre cele mai avansate entităţi de AI din lume la ora actuală.

Watson analizează experienţa şi realizările anterioare ale angajaţilor pentru a calcula cum vor performa aceştia pe viitor. AI-ul evaluează angajaţii şi în funcţie de potenţialele noi abilităţi pe care aceştia le-ar fi dobândit ca urmare a cursurilor interne de formare.

Managerii companiei apelează la estimările făcute de Watson când iau decizii legate de creşteri salariile, bonusuri şi promovări.

Specialiştii companiei americane au comparat performanţa reală din cursul unui an cu previziunile realizate anterior de Watson şi au constatat că acesta are o acurateţe de 96%.

În condiţiile în care multe job-uri evoluează continuu şi diferă de la an la an, evaluarea angajaţilor strict pe baza performanţelor anterioare îşi pierde din relevanţă pentru angajator. Acesta are nevoie să ştie cum se va descurca un angajat la condiţiile viitoare ale job-ului, spune Nickle LaMoreaux, responsabilul de compensaţii şi beneficii la IBM.

IBM este una din marile companii care se plâng că nu găsesc suficienţi angajaţi cu aptitudinile necesare job-urilor disponibile. În medie, un angajat IBM urmează 60 de ore de educare în cadrul diverselor cursuri interne.

Cele mai citite

Avertisment din partea European Green Party către Parlamentul European. Ancheta “Russiagate”, despre bani oferiți unor politicieni din UE, trebuie accelerată înainte de alegerile europene

Partidul European al Verzilor (European Green Party) cere ca investigația "Russiagate", referitoare la banii pe care Rusia i-ar fi oferit unor politicieni din UE,...

DIICOT a reținut doi suspecți la Pitești, pentru trafic de droguri

La data de 16 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au luat măsura...

Universitatea Craiova are un nou antrenor. “Bine ai venit în noua ta casă, Mister!”

Costel Gâlcă este noul antrenor al Universității Craiova. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de 17 aprilie. Gâlcă devine astfel cel de-al 5-lea antrenor...
Ultima oră
Pe aceeași temă