Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Performanţa angajaţilor poate fi evaluată cu ajutorul inteligenţei artificiale

IBM a pus la punct un sistem prin care încearcă să prevadă, cu ajutorul inteligenţei artificiale, performanţa profesională viitoare a propriilor angajaţi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.07.2018 - 09:11

Gigantul american foloseşte în acest scop inteligenţa artificală Watson, care conform IBM este una dintre cele mai avansate entităţi de AI din lume la ora actuală.

Watson analizează experienţa şi realizările anterioare ale angajaţilor pentru a calcula cum vor performa aceştia pe viitor. AI-ul evaluează angajaţii şi în funcţie de potenţialele noi abilităţi pe care aceştia le-ar fi dobândit ca urmare a cursurilor interne de formare.

Managerii companiei apelează la estimările făcute de Watson când iau decizii legate de creşteri salariile, bonusuri şi promovări.

Specialiştii companiei americane au comparat performanţa reală din cursul unui an cu previziunile realizate anterior de Watson şi au constatat că acesta are o acurateţe de 96%.

În condiţiile în care multe job-uri evoluează continuu şi diferă de la an la an, evaluarea angajaţilor strict pe baza performanţelor anterioare îşi pierde din relevanţă pentru angajator. Acesta are nevoie să ştie cum se va descurca un angajat la condiţiile viitoare ale job-ului, spune Nickle LaMoreaux, responsabilul de compensaţii şi beneficii la IBM.

IBM este una din marile companii care se plâng că nu găsesc suficienţi angajaţi cu aptitudinile necesare job-urilor disponibile. În medie, un angajat IBM urmează 60 de ore de educare în cadrul diverselor cursuri interne.

Comentarii

loading...