9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestylePentru curatare marmura si piatra apelati la serviciile profesionale oferite de CleanSolution!

Pentru curatare marmura si piatra apelati la serviciile profesionale oferite de CleanSolution!

Pardoselile si aplicatiile din marmura pot fi in principal compuse din unul sau mai multe materiale carbonate, cum ar fi dolomitul sau calcitul. Cea mai pura marmura de calcit este alba, dar de obicei  exista modele variate pentru a-i oferi un aspect unic.

Procesul de cristalizare a marmurei ii confera o mai mare soliditate dar, pe langa aceasta, permite si ca piatra sa fie lustruita si sa capete un aspect mult mai stralucitor decat alte materiale. Marmura ofera un aer sofisticat in orice camera din punct de vedere estetic. Piesele realizate din acest material pot capata o luminozitate in incapere pe care omul nu este capabil sa o redea si pe care nu o au alte decoratiuni interioare similare.

Marmura este mai putin densa decat alte tipuri de piatra, in special granitul, iar acest lucru o face mai predispusa sa se pateze decat materialele dure. Cu toate acestea, pardoselile sau ornamentele de pereti pot fi sigilate si tratate cu metode de lustruire marmura pentru a diminua natura lor poroasa, facandu-le potrivite pentru mult mai mai multe spatii si tipuri de utilizari decat ar fi permise in mod obisnuit.

Suprafetele din marmura si alte caracteristici ale acestei minunate pietre au calitati care trec testul timpului cu brio datorita rezistentei lor naturale. Faptul ca marmura este un material de lunga durata este de asemenea un plus, avand o forta si o longevitate care le lipsesc altor structuri, in special cele create de om.

Marmura este mai potrivita pentru bai decat multe alte pietre, datorita finisajului care ofera o impresia de rafinament oricarei incaperi in care este montata. Cu toate acestea, unele tehnici de curatare marmura pot genera probleme inerente din cauza subtirimii sale.

Acest tip de material de constructii si amenajari nu este la fel de compact ca alte pietre naturale, desi in blaturile de marmura groase sau in podelele din marmura, aceasta nu este o problema. Montarea marmurei, totusi, se face si cu bucati subtiri de orice fel care sunt modelate sau pot fi asezate in diverse pozitii si fixate de-a lungul suprafetelor peretilor cladirilor sau ale unor structuri similare pentru un efect decorativ.

De asemenea, placarea cu marmura va proteja o cladire impotiva vremii schimbatoare si intemperiilor. Fiind un material friabil, trebuie avut grija ca aceste placi sa se nu se crape sau sa se sparga cu totul in cazuri extreme.

Acoperirea cu marmura poate fi tratata cu metode profesionale atunci cand vine vorba de porozitatea sa, dar ea inca mai prezinta santuri ca toate celelalte tipuri de placi. Aceasta inseamna ca o suprafata cu placi de marmura poate fi acoperita de murdarie, nisip, bacterii si alte microrganisme daunatoare, precum orice alta pardoseala. In mod similar, placarea cu marmura poate capta particulele de apa in interiorul peretilor, ducand la probleme cum ar fi umezeala si mucegaiul. Ca si in cazul tuturor constructiilor de acest gen, particularitatile pietrei trebuie mentinute si monitorizate pentru a se asigura ca aceasta este pastrata in cea mai buna stare un timp cat mai indelungat.

Exista numeroase sfaturi de care este nevoie sa se tina cont in ceea ce priveste metodele de polish marmura, desi suprafata este in sine mult mai durabila decat destui dintre concurentii sai. De exemplu, ar trebui sa folositi covorase sau suporturi sub mancaruri foarte fierbinti, vase sau recipiente de orice fel, pentru a evita uzarea pietrei pe termen lung.

Este necesar sa se utilizeze produse special concepute pentru intretinerea marmurei si sa se urmeze anumiti pasi precum curatarea, slefuirea, etansarea si lustruirea marmurei. Daca sunteti in cautarea unor servicii profesionale de curatare marmura, granit sau orice alt tip de piatra naturala din casa sau biroul dvs., puteti apela cu incredere la firma de curatenie CleanSolution.

Pentru o intretinere corespunzatoare trebuie sa curatati scurgerile de pe placa de marmura cat mai repede posibil pentru a preveni deteriorarea acesteia, iar lichidele de orice fel sterse imediat. Anumite materiale cum ar fi ceramica, argintul sau portelanul pot zgaria suprafatele din marmura, pe care le puteti proteja cu usurinta prin asezarea unor prosoape sub astfel de obiecte.

Covorasele absorbante pot fi utilizate sub cani sau pahare si incercati sa evitati scurgerile de sucuri de citrice acide sau de alcool. Solutiile de curatare marmura cu coeficient crescut de aciditate ar trebui de asemenea sa fie evitate. Numeroasele produse de curatare a baii si de curatare a locuintei, in special cele care utilizeaza amoniac, inalbitor sau otet, nu sunt potrivite pentru blaturile din marmura. Pe de alta parte, curatatorii bazati pe compusi alcalini care sunt creati special pentru polish marmura si alte pietre sunt o alegere excelenta.

Rezistenta uimitoare si eleganta marmurei au facut-o una dintre cele mai raspandite suprafete de podea folosite in toate epocile si preferate de proprietarii de locuinte si cladiri. Placile realizate din aceste materiale sunt curatate cu cea mai mare usurinta, iar utilizarea unor bucati de marmura pentru pardoseli si pereti reprezinta metoda perfecta de a aduce o expresie creativa unica in casa dvs.

Marmura a fost o alegere populara in domeniul arhitectural de-a lungul istoriei civilizatiei umane, datorita caracteristicilor sale unice care o fac atragatoare pentru proprietarii de case. Daca o persoana se gandeste sa-si transforme locuinta intr-un spatiu de inspiratie italiana sau greaca, folosirea placilor de marmura este o modalitate foarte buna de a-si atinge acest scop.

Cu ajutorul marmurei se poate realiza un minunat blat de bucatarie, o baie cu accente clasice sau decoratiuni exterioare moderne. Marmura poate fi de asemenea folosita ca o vatra de semineu sau instalata intr-un hol sau foaier pentru a adauga un sentiment de lux si eleganta. Placile din marmura sunt considerate optiuni hipoalergenice pentru montarea pardoselilor la domiciliu.

Au fost perioade in trecut cand marmura a fost folosita pentru podele in spitale si case de ingrijire medicala. In timpul lunilor de vara fierbinti si umede, temperatura mai scazuta a marmurei face ca piciorul sa calce confortabil, ceea ce adauga o senzatie linistitoare si relaxanta celor din locuinta si reprezinta un plus pentru alegerea acestor placi.

Per ansamblu, utilizarea placilor de pardoseala din marmura este o modalitate perfecta de a accentua frumusetea unui spatiu de interior, cu avantajele suplimentare adaugate ale caracteristicilor sale practice. Deoarece placile sunt fabricate dintr-un material natural, variatiile de culoare ofera versatiliatea necesara pentru a fi aplicate intr-o varietate de incaperi.

Pardoselile din marmura, gresie, granit, travertin si alte pietre pot fi lustruite de catre profesionistii de la CleanSolution intr-un mod elegant si verificate daca prezinta fisuri inerente care se pot produce in piatra. Acestea vor fi acoperite cu materiale de etansare, pentru a mentine valoarea structurala si integritatea placilor, precum si aspectul de calitate. 

Placile de marmura pot sa imbatraneasca frumos in orice casa si vor rezista cu succes folosirii intense, petelor si traficului zilnic. Cu o intretinere minima, marmura din locuinta dvs. este destinata sa va ofere multi ani de eleganta, frumusete si functionalitate eficienta. Nu trebuie decat sa apelati la echipa de specialisti de la CleanSolution aca doriti sa oferiti marmurei un aspect clasic si un aer atemporal.

Discurile abrazive de slefuire marmura pot fi folosite fara probleme pe diferite suprafete, existand o gama completa de marimi disponibile in domeniu pentru aplicatii variate. Tehnica de curatare a placilor poate parea mai simpla la prima vedere, dar sigur necesita o mana de profesionist pentru a obtine rezultate impecabile.

Echipamentele utilizate pentru curatarea marmurei care a inceput sa capete un aspect invechit sunt prevazute cu discuri impregnate cu bucati fine de diamant atasate in partea inferioara de niste  tampoane metalice. Prin impingerea si deplasarea placutelor de polizare pe suprafata pietrei se vor indeparta defectele din material, chiar si in zonele neuniforme.

Procesul de slefuire marmura se face in mai multe treceri si se pot folosi placi de lustruire cu abrazivitate tot mai fina pentru a trece peste fiecare suprafata în mod succesiv. Dupa acest stadiu de polizare, placile de marmura vor avea un aspect nou și curat. Pentru un efect stralucitor, se pot aplica diferite ceruri care ofera un efect estetic deosebit.

Placile lustruite din marmura sunt extrem de populare printre proprietari si chiar daca pot necesita mai multa grija si curatenie, frumusetea lor le-a propulsat in topul popularitatii in domeniul constructiilor si decoratiunilor din piatra. Procesul de lustruire este consumator de timp si necesita rabdare si expertiza, fara exceptie, deoarece crapaturile microscopice necesita o atentie deosebita din partea specialistilor in domeniu.

Daca aveti o intelegere si o opinie bine formata in ceea ce priveste detaliile necesare acestor operatiuni, veti fi de asemenea siguri ca va aflati in cea mai buna pozitie posibila pentru a lua o decizie informata atunci cand apelati la experti pentru o astfel de lucrare complexa. Procesul de lustruire marmura poate fi realizat in doua moduri diferite, iar aceste tehnici au propriile caracteristici si pot oferi rezultate exceptionale.

Profesionistii in domeniu sunt foarte bine pregatiti in toate aspectele acestor sarcini si pot selecta cea mai potrivita metoda. Primul proces este etichetat ca vitrificare si implica o serie de operatiuni impartite in doua etape. O solutie acida este pulverizata pe suprafata placilor de marmura, iar aceasta solutie reactioneaza cu calciul din marmura.

Placile abrazive sunt apoi folosite pe o masina de slefuire marmura pentru a lucra peste podeaua de marmura. Unul dintre principalele considerente ale acestui proces este ca pulverizarea contine un element care modifica chimic suprafata placii. Aceasta modificare nu poate fi inversata, insa produce un finisaj mult mai puternic. O solutie de ceara este apoi pulverizata pe podea pentru a sigila etapele initiale ale polisarii.

O procedura mai populara este cristalizarea si in esenta este aproapre identica cu vitrificarea, insa aici se foloseste o pulbere, si nu un spray. Aceasta pulbere este indepartata in timpul procesului si placile raman curatate de orice formatiune de ceara sau acid rezidual. Cristalizarea este mai dificila si  este considerata un serviciu de mai inalta calitate.

Un alt element care trebuie luat in considerare este faptul ca, odata ce ati selectat o anumita optiune de curatare a marmurei, trebuie facut un plan de curatenie. Daca o zona mare din interiorul sau exteriorul casei sau dintr-o cladire de afaceri este pe cale de a fi restaurata, atunci este important sa se faca lucrarile pe rand in fiecare incapere. Astfel, veti fi siguri ca intreruperea activitatilor din cladire este mentinuta la un nivel minim si ca vi se ofera date concrete in ceea ce priveste intreaga operatiune.

Procesul de lustruire marmura trebuie finalizat cu un dispozitiv de etansare a pietrei de inalta calitate. Acest lucru va oferi o protectie suplimentara si va mentine placile curate pentru mult mai mult timp.

De asemenea, este important sa fie curatat si chitul dintre bucatile de marmura, deoarece daca este lasat acolo, va atrage murdaria si praful care pot afecta cu adevarat aspectul stralucitor al podelei.  Redarea aspectului stralucitor al pardoselilor din marmura sau piatra naturala poate fi o adevarata provocare,  dar imaginea naturala imposibil de reprodus cu alte materiale merita tot efortul depus.

Pentru servicii impecabile de curatare marmura si orice tip de piatra naturala puteti apela cu incredere la profesionistii de la CleanSolution!

 

 

 

Cele mai citite

SUA sunt gata să ofere un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina

Statele Unite(SUA) pregătesc un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, primul care va proveni din proiectul de lege Ucraina-Israel,...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...
Ultima oră
Pe aceeași temă