25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestylePaul Simon susţine ultimul concert din turneul de adio, la New York

Paul Simon susţine ultimul concert din turneul de adio, la New York

Fostul membru al legendarului duo Simon&Garfunkel a anunţat, în februarie 2018, că îşi va lua rămas bun de la scenă pe 22 septembrie 2018, după 50 de ani de carieră, în cadrul unui concert pe stadionul Forest Hills, din Queens, cartierul copilăriei sale din New York, potrivit AFP.

Pe 7 septembrie 2018, legenda rock-ului american a lansat al patrulea album solo, “In the Blue Light”, în care mai mulţi artişti oferă noi interpretări pentru unele dintre piesele sale.

Albumul nu are, însă, noile versiuni ale celor mai faimoase piese ale sale, cum ar fi “You Can Call Me Al” şi “Me and Julio Down by the Schoolyard”, ci se concentrează pe melodii mai puţin cunoscute, cum ar fi “René and Georgette Magritte With Their Dog After the War”, inspirată de pictorul suprarealist belgian René Magritte.

“In the Blue Light” include colaborări cu mai mulţi artişti printre care trompetistul de jazz Wynton Marsalis (pentru melodiile “How the Heart Approaches What It Yearns” şi “Pigs, Sheep and Wolves”) şi Bryce Dessner, compozitor şi chitarist al trupei indie-rock The National, care cântă alături de Simon într-o nouă versiune a piesei “Can’t Run, But”, ce face aluzie la dezastrul nuclear de la Cernobîl, notează sursa citată.

Paul Simon a precizat că ar putea să continue să cânte după concertul său de adio, dar numai pentru concerte ocazionale în scopul susţinerii unor cauze importante pentru el, precum protecţia mediului.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă