11.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Paul McCartney, primul în topul celor mai bogaţi milionari din industria muzicală britanică

Astfel, Paul McCartney se află pe primul loc în Topul 40 al muzicienilor milionari din Marea Britanie, devansându-i pe compozitorul Andrew Lloyd Webber (844 de milioane de euro), trupa U2 (649 de milioane de euro), cântăreţul Elton John (342 de milioane de euro) şi rockerul Mick Jagger (296 de milioane de euro).

Topul 10 este completat de Keith Richards (279 de milioane de euro), Olivia şi Dhani Harrison (262 de milioane de euro), Ringo Starr (251 de milioane de euro), Michael Flatley (230 de milioane de euro) şi Sting (216 milioane de euro).

Adele, cu 159 de milioane de euro, este cel mai bogat tânăr muzician britanic – cu vârsta sub 30 de ani -, fiind urmată în top de Ed Sheeran (91 de milioane de euro) şi de Harry Styles (57 de milioane de euro).

Robert Watts, realizatorul topurilor Sunday Times, a declarat: „De mulţi ani, topurile noastre cu milionari din muzică sunt dominate de artişti în vârstă, precum Rolling Stones şi Sir Elton John, care au un public mai matur, capabil să plătească sume mari pentru a-şi asculta preferaţii”.

„În ultimii ani, unele dintre cele mai mari creşteri au fost înregistrate de artişti tineri, precum Ed Sheeran, Adele şi Calvin Harris”, a mai spus jurnalistul, care a explicat că averile acestora au crescut rapid datorită vânzărilor pe servicii de streaming, online şi din contracte de publicitate.

Ultima oră
Pe aceeași temă